Ny musikk fra Eurovisionartister!

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Vi har kikket på hva tidligere Eurovisionartister har kommet med av ny musikk i det siste!

Den belarussiske duoen Naviband sjarmerte mange i 2017 med sin Story of My Life, der de ble nr. 17. Landet deres er som vi vet ute av Eurovision nå, og Naviband er svartelistet av myndighetene etter å ha proklamert sin støtte til opposisjonen i Belarus. Men de er i full musikalsk virksomhet og for noen dager siden kom de med denne låten, Kupalinka:

Over til Italia, og Marco Mengoni, som gjorde stor lykke med Due Vite i år, med 4. plass. Nå har han kommet med et dobbeltalbum med hele 37 spor og nesten to timer musikk! Vi har valgt Pazza Musica, der han har med Elodie, som også deltok under Sanremo-festivalen i år:

Reiley ser ut til å ha ristet av seg skuffelsen over å ikke ta Danmark til finalen i år. I alle fall har han nettopp sluppet Lovesongs:

Stefan ble nr. 13 med Hope for Estland ifjor, og på sin nyeste låt har han gått sammen med Lenna, vokalist i Vanilla Ninja, det estiske jentebandet som ble nr. 8 med Cool Vibes for Sveits i 2005. Her er Kiri külmkapi peal, som betyr Bokstaven på kjøleskapet:

Nederlandske Ilse De Lange er tydeligvis fascinert av stormer. Hun og Waylon i The Common Linnets kom jo på en knallsterk 2. plass i 2014 med countryperlen Calm After the Storm. Nå har hun sammen med Bertolf sluppet Before the Storm!

Albina Kelmendi har heller ikke ligget på latsiden etter at hun og hennes familie tok Albania til finale i Liverpool. En snau uke etterpå slapp hun nemlig Inat:

Fabrizio Moro bergtok sammen med Elmar Meta mange av oss med Non mi avete fatto niente for Italia i 2018. Nå i mai har han sluppet EP-en La mia voce vol. 2, og derfra har vi hentet singelen som kom i forkant av slippet, Tutta la voglia di vivere, som direkte oversatt betyr All vilje til å leve.

Vi holder oss til 2018 og AWS fra Ungarn. Etter at vokalist Örs Siklósi døde av leukemi for drøyt to år siden er de nå tilbake med ny vokalist i Stefán Tamás. Siden nyttår har de sluppet tre låter, noe som tyder på at et album er i anmarsj. Den seneste av de, Ketten képzeletben (To i fantasien) kom nå i mai:

19, mai kom også fjorårets vinnere Kalush med ny låt, og der hadde de med på laget Jerry Heil som ble nr. 2 i den nasjonale ukrainske finalen til årets Eurovision.

Manizha er den siste som har representert Russland, med Russian Woman i 2021. Hun har markert seg som en sterk motstander av krigføringen i Ukraina, noe hun også har gitt uttrykk for gjennom sin musikk. Hennes nyeste låt, Tummy er sentrert rundt det at hun nå er gravid, og er en hyllest til alle gravide kvinner.

Tilbake til 2018 og Cláudia Pascoal, som representerte arrangørlandet Portugal. Hun kom denne måneden med nytt album der hun på flere låter samarbeider med andre kvinnelige vokalister. Her er hun sammen med Manuela Azevedo i Precaucão (Forholdsregler).

Til slutt går vi Down Under og til Dami Im som med sin mektige vokalprestasjon tok Sound of Silence til 2. plass i 2016. På sin nyeste låt In Between samarbeider hun med Jude York.

Dette er langt ifra en fullstendig liste, men vi kommer framover til å følge med på hva tidligere Eurovisionartister gir ut av ny musikk og presentere de med jevne mellomrom. Til dere som savner MGP-artister her så vil vi selvfølgelig også være oppmerksomme på hva som kommer framover!

Er det noen som har kommet med ny musikk som du savner? Kom gjerne med forslag i kommentarfeltet på vår diskusjonsside på Facebook!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien