San Marino – hvorfor kom de på 37.plass?

Foto: Corinne Cummings - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Noen må jo komme sist og siden man i ESC har den underlige regelen at hvis noen land ender på samme poengsum og man ikke kan skille dem ad, ja da er det startnummeret som er den faktoren man bruker for å gi dem sin endelige resultat-plassering.

Det skjedde i år siden både Romania som startet som nummer 3 i semifinale 2 og San Marino som hadde startnummer 12 i samme semifinale begge ikke fikk noen som helst betaling poengmessig for sin opptreden.

Med sin poengløse opptreden ble dermed Piqued Jacks de første fra dette landet som fikk 0 poeng og Valentina Monetta sammen med Jimmie Wilson slapp unna med å ikke lenger ha den famøse tittelen med sitt lands dårligste poengsum.

Som i fjor deltok dette landet med en rockelåt som het «Like An Animal» og dessverre for dem fikk ikke publikum som stemte helt fot for det de hørte og når i tillegg Italia ikke kunne stemme i denne semifinalen var nok ikke 0-poeng-skjebnen akkurat overraskende.

Vår san marinesiske venner, vel egentlig italienske kjempet vel egentlig sammen med Romania om å ha de dårligste forhåndsvideoene og sådan kanskje ikke rart et de endte der de endte, slik sett var opptreden i Liverpool en slags opptur, men de hadde vel fortsatt en vei å gå for at dette skulle bli ansett som bra.

De skal ha for energisk, men til tider rotete fremføring og ganske så lekker visuelt utrykk på scenen, det store problemet var nok at låten vel var ganske så kjedelig og intetsigende og de rett og slett ikke klarte å komme helt gjennom i TV-ruta, de gjorde sin greie på scenen og når det ikke blir mere interessant enn det det ble tror jeg nok de aller fleste fant seg andre å stemme på.

Vokalisten kunne sine greier vokalt og med et litt mer strukturert show kunne da kanskje ha karret til seg noen poeng, men egentlig tror jeg vel at dette landet største problem er at de fleste ser på dem som en kuriositet og ikke en reell konkurrent, det blir det lite eller ingen stemmer av er jeg redd.

Tror dette landet bør gå tilbake til opplegget der de velger artist internt, det har vist seg å være det som har funket noen ganger for dem.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien