Dette skjer i kveld!

Norge er ikke alene om å kjøre i gang sesongen i kveld, dette blir den første dagen med show fra flere land!

Det som skal skje her på berget er vel beskrevet i andre artikler, men du kan se vår 1. delfinale både på lineær TV kl. 19:50 og på NRK TV på nett. Linken har du her.

Men først ute i dag er Moldova, som fra kl. 15:00 sender sin audition der 30 låter skal bli til ti finalister. Det er 27 artister som deltar, da tre av skal opptre to ganger. Av de som er med kan nevnes tidligere Eurovisiondeltaker Natalia Barbu (2007, Fight) og selvsagt prøver Sasha Bognibov seg igjen, artisten som iflg. Wiwibloggs har rekorden med flest låter sendt inn til sin nasjonale utvelgelse.

Sendestart kl. 15:00, og du kan se det hele her.

Link til sending på YouTube her.

Sist ut i kveld er Litauen som kjører i gang sitt første av i alt fem heat der åtte låter skal kjempe om to finalebilletter. Her skal altså hele 40 låter bli skåret ned til ti, i et opplegg som har skiftet navn til Eurovizija.lt. Det er 50% jury og 50% seerstemmer som avgjør, og hvis det i kampen om en finaleplass er poenglikhet er det jurystemmene som har forrangen. Artistene gjorde låtene tidligere denne uken, og vi får se opptak fra da.

Disse får vi se i kveld:

  • Živilė Gedvilaitė – Save Me
  • Antoine Wend – Say No More
  • Marius Petrauskas – Kol Laiko Yra
  • Silvester Belt – Luktelk
  • Aistay – You
  • VB Gang – KABOOM!!!
  • Luka – Move On
  • Clockwork Creep – Empty

Sendingen starter kl. 20:00, og du kan se den her.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien