20 artister klare for Festival da Canção

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Portugals kringkaster, RTP, har nå avslørt de 20 sangene som kjemper om seieren i den 60. utgaven av Festival da Canção 2024, og sjansen til å representere Portugal på Eurovision Song Contest i Malmö. Dette er en konkurranse som har gitt oss Eurovision-favoritter som Maro, Conan Osíris, og selvfølgelig Salvador Sobral de siste årene. Nå er Festival da Canção tilbake med nye artister som håper følge opp fjorårets bidrag; Mimicat og «Ai Coração» som endte på en 23.plass i finalen i Liverpool.

Hver semifinale består av 10 bidrag, hvorav 5 sikrer seg en plass i finalen gjennom 50% profesjonell jury og 50% publikumsstemmer. Det ble derimot innført en liten tvist i semifinalene under fjorårets utgave. Etter at de første fem kvalifiserte finalistene er kunngjort, skifter makten til publikum. Seerne alene får dermed sjansen til å redde en sjette deltaker. Dette betyr at det i finalen vil være 12 fantastiske bidrag som kjemper om Portugals Eurovision-plass. Den store finalen vil igjen bli ledet av komikere og programledere Vasco Palmeirim og Filomena Cautela. Sistnenvte var også med å lede Eurovision Song Contest 2018 da dette fant sted i Lisboa.

Sett av datoene: to semifinaler er planlagt for 24. februar og 2. mars, med den store finalen den 9. mars. Konkurransen vil bli sendt direkte fra RTPs studioer i Lisboa, og vi er hjemme i Norge kan følge sendingene på RTP Play.

Her er artistene og låtene som skal delta i første semifinale, 24.februar:

ARTISTLÅTTITTEL
Bispo«Casa Portuguesa»
Iolanda«Grito»
João Borsch«Pelas Costuras»
LEFT.«Volto a Ti»
MELA«Água»
Mila Dores«Afia a Língua»
Nena«Teorias da Conspiração»
NOBLE«Memory»
Perpétua«Bem Longe Daqui»
Rita Rocha«Pontos Finais»

Her er artistene og låtene som skal delta i den andre semifinalen, 2.mars:

ARTISTLÅTTITTEL
Buba Espinho«Buba Espinho»
Cristina Clara«Primavera»
FILIPA«You Can’t Hide»
Huca«Pé de Choro»
João Couto«Quarto para Um»
Leo Middea«Doce Mistério»
Maria João«Dia»
No Maka FT. Ana Maria«Aceitar»
Rita Onofre«Criatura»
Silk Nobre«Change»

ESC Norge vil være tilstede på finalen i Lisboa 9.mars – så følg med på våre nettsider og sosiale medier for oppdateringer.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien