ESC Norge vurderer: Polen

Luna - Polen 2024 - Foto: Dorota Szulc

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens land gav oss fjorårets meme – #Bejba! ESC Norge vurderer: Polen.

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se LUNA med låten «The Tower» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

TONE MARIA – 12 POENG – «Jeg elsker denne, en av mine favoritter i år! Dette er musikksmak som treffer meg skikkelig godt. Jeg synger gjerne med, får lyst til å danse og blir i godt humør av å høre på låta. Jeg synes Luna har en flott og særegen stemme, og jeg håper virkelig at låta vil gjøre seg godt på scenen!»

MANDY – 5 POENG – «Syns denne er ganske flat og veldig ufarlig. Den engasjerer meg ikke i det hele tatt, og «meh» er et leit sted å være. Ja, det er en grei poplåt, men tror den skal slite veldig med å skille seg ut i Eurovision. Den får plusspoeng fordi den er lett å synge med på.»

JONATHAN – 5 POENG – «En liten artig sak som er fin å ha i miksen, men ikke noe mer enn det.»

MAGNUS – 8 POENG – «Denne er festlig, og refrenget er på konstant repeat i hodet mitt. Et sterkt refreng redder delvis versene som er ganske kjedelige. Jeg ser for meg at denne brått faller gjennom når den kommer på scenen.»

CHARLOTTE – 5 POENG – «En fin poplåt som egentlig burde være helt etter min smak, men føler at det mangler noe her. Synes versene er bra, men refrenget blir litt flatt. Behagelig å lytte til, men den løfter seg aldri helt for min del.»

KNUT OLAV – 10 POENG – «Dette er en nydelig, fengende poplåt helt etter mitt hjerte. Skikkelig humørpille. Spesielt refrenget er det vanskelig å sitte stille til!»

MARIE – 8 POENG – «Ingen wow-faktor, men et trivelig og behagelig lytt som egentlig bare kan dure og gå i bakgrunnen mens man gjør husarbeid eller kan synge til i bilen uten å bli lei.»

ENDRE – 5 POENG – «Litt sånn usikker med låta fra Polen i år. Jeg synes den er fengende, og kan gå i å nynne på låta, men allikevel synes jeg også at den er litt vel masete. Litt redd for at den gjør seg bedre på lyttestadie enn sine 3 minutter på scena.»

ESC NORGES DOM: 7,25 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2.Ukraina8,63
3. Frankrike8,11
4.Litauen7,63
5.Polen7,25
6. Luxembourg7,11
7Danmark7,0
8.Slovenia6,13
9.Irland6,0
10.Tyskland5,25
11.Latvia4,88
12.Tsjekkia2,56

Vil Polens tårn sette konkurrentene i sjakk matt? Følg med i morgen, da er det Sveits sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien