ESC Norge vurderer: Sveits

Nemo - FOTO: SRF/Ella Mettler

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte har byttet ut Remo med Nemo. ESC Norge vurderer: Sveits.

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se Nemo med låten «The Code» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

ENDRE – 12 POENG – «Altså! BERGTATT!! Denne låta bare elsker jeg, den har så mange nyanser ved seg. En av mine favoritter i år, kult, nytt. Jeg blir med til Sveits neste år!»

MANDY – 10 POENG – «Et spennende bidrag som holder på interessen fra start til slutt! Så kreativt, dramatisk og rått! Selv om jeg personlig ikke er noen fan av rap så får Nemo det allikevel til å funke her. Med riktig innpakning på scenen kan denne være med å kjempe helt i toppen i år.» 

TONE MARIA – 12 POENG – «Dette er virkelig en interessant låt, det kan ikke være mulig å kjede seg av denne! Det er så mange ulike sjangeruttrykk at man omtrent får whiplash, men på en god måte. Jeg synes det musikalske uttrykket reflekterer godt det budskapet Nemo vil formidle.»

JONATHAN – 12 POENG – «Blir ikke overraska om denne vinner. En helt genial låt! Morsom, musikalsk, rå vokal og kreativ.»

MAGNUS – 2 POENG – «Jeg skjønner ikke hva folk ser i denne. Rap-partiet er fengende, men når det møljes sammen med fjorten andre låter komplettert med et masete lydbilde, blir jeg sliten jeg altså. Nemo virker veldig sjarmerende og tar opp en utrolig viktig tematikk. Kanskje jeg endrer mening når hen entrer scenen i Malmø, men frem til da; Dette kaoset holder jeg meg unna.»

CHARLOTTE –  8 POENG – «Særegent og spennende! Første gangen jeg hørte den, synes jeg den vekslet altfor mye fra den ene sjangeren til den andre og at den var litt vanskelig å finne ut av, men denne har vokst på meg.»

KNUT OLAV – 8 POENG – «Dette er en låt jeg normalt sett hadde kalt rotete, men til tross for dette føler jeg at den er veldig spennende! Det er også en fin historie som fortelles, om det å finne seg selv som ikke-binær. Blir utrolig spennende å se hvordan dette blir på scena, og hvordan den blir mottatt av juryer og seere!»

MARIE –  12 POENG – «Hvis Nemo leverer vokalt har denne potensiale til å bli helt spektakulær og magisk på scenen i Malmø. Låten er rett og slett fantastisk!»

ESC NORGES DOM: 9,25 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2Sveits9,25
3.Ukraina8,63
4. Frankrike8,11
5.Litauen7,63
6.Polen7,25
7. Luxembourg7,11
8Danmark7,0
9.Slovenia6,13
10.Irland6,0
11.Tyskland5,25
12.Latvia4,88
13.Tsjekkia2,56

Det holdt nesten til ledelse i ESC Norge vurderer! Har Sveits knukket koden? Følg med i morgen, da er det Malta sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien