ESC Norge vurderer: Malta

Sarah Bonnici - Foto: TVM

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens land har rykte på seg for å være ekstremt sultne på sin første seier i Eurovision. ESC Norge vurderer: Malta

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se Sarah Bonnici med låten «Loop» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

JONATHAN – 2 POENG – «Nei, nei, nei. Her er det noen som har sett på Chanel og Spania og tenkt at dette må vi gjøre. Så blir det enda verre enn Blanka fra Polen ifjor som prøvde på det samme.»

KNUT OLAV – 7 POENG – «En småkul poplåt synes jeg. Mange spennende elementer i musikken. Ser sammenligninga med Chanel, men jeg synes denne her står fint på egne bein, og Sarah synger bra.»

TONE MARIA – 6 POENG – «Jeg liker denne sjangeren egentlig ganske godt, men denne låten når ikke helt opp for min smak. Det er en låt man har hørt mange versjoner fra før av, og jeg finner ikke noe ved den som skiller seg veldig ut. I tillegg synes jeg det er litt for mye «hakk i plata» i teksten.»

MAGNUS – 1 POENG – «Dette burde jeg egentlig like, men det gjør jeg altså ikke. Her er det ingenting for fester seg. Låta er enkelt og greit forglemmelig. Ikke sang hun bra i den nasjonale finalen heller.»

CHARLOTTE – 7 POENG – «Synes denne låten er catchy og kul, fin å lytte til i studioversjon. Men tror hun vil tjene på å løfte livefremføringen litt ut av Chanel-stilen.»

MANDY – 2 POENG – «Er absolutt ingen fan av av den pesende måten hun synger på, det er veldig masete og slitsomt. De prøver også alt for hardt å kopiere Chanel, men dette blir bare en first price-utgave. Sorry Malta, dere kan så mye bedre enn dette!»

MARIE – 6 POENG – «Dette bidraget synes jeg er vanskelig å plassere. Selve låten digger jeg. Den er virkelig fengende. Sarah danser bra og synger for så vidt bra, men jeg klarer ikke å like stemmen hennes. Hun synger rent og riktig teknisk, så det er rett og slett lyden av stemmen jeg ikke liker. Det ødelegger mye for meg.»

ENDRE – 6 POENG – «Jeg er en sucker for Malta, og jeg liker denne låta her jeg altså. Allikevel ble jeg ikke så bergtatt av livefremførelsen. Det Malta leverer et trygt, men jeg tror nok at denne låta hadde slått bedre an hvis den hadde representert landet sitt for 6-7 år siden.. Noen år for seint her altså!» 

ESC NORGES DOM: 4,63 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2Sveits9,25
3.Ukraina8,63
4. Frankrike8,11
5.Litauen7,63
6.Polen7,25
7. Luxembourg7,11
8Danmark7,0
9.Slovenia6,13
10.Irland6,0
11.Tyskland5,25
12.Latvia4,88
13.Malta4,63
14.Tsjekkia2,56

Går Sarah Bonnicis låt på loop hos deg? Følg med i morgen, da er det Armenia sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien