ESC Norge vurderer: Armenia

LADANIVA - Foto: Robert Koloyan

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte fikk i 2022 en viral hit til tross for å bare komme på 20.plass. ESC Norge vurderer: Armenia

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se LADANIVA med låten «Jako» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

ENDRE – 4 POENG – «Armenia er et land jeg elsker i Eurovision, rett og slett fordi de alltid kommer med noe eget! Det gjør de her også, og låta er helt grei. Jeg ser ikke helt for meg hvordan dette kommer til å bli spenstig på scenen. Tror det heller blir masete.» 

KNUT OLAV – 3 POENG – «De skal ha plusspoeng for det etniske, men ellers blir dette veldig masete og rotete for meg.»

MANDY – 4 POENG – «Jeg fanges fra første trommeslag, men selv med en epic trumpet guy, granateple-dans og etniske toner så sliter jeg veldig med å holde tritt. Det skjer så mye, og jeg finner ingen melodi å holde fast i. Når det er sagt så kommer man til å legge merke til denne i Malmö, spørsmålet er bare om det er av de rette grunnene?»

TONE MARIA – 5 POENG – «Det er ikke en låt jeg nødvendigvis får lyst til å sette på, men kommer den på hører jeg den gjerne ferdig. Jeg liker det lettbeinte, lekne og oppløftende uttrykket. «

MAGNUS – 4 POENG – «Dette er til å bli la la la lei av. For et mas a gitt. De etniske rytmene, lydbildet og generelt god stemning trekker opp.»

JONATHAN – 6 POENG – «Elsker land som dyrker kulturen sin, og leverer et lydbilde som virkelig får en til å føle man er i landet den representerer. Når det er sagt så er jeg ikke superfan av låta, den blir litt vel mye. Men morsom er den.»

CHARLOTTE – 7 POENG – «Morsomt og fengende! Kanskje blir jeg litt blendet av musikkvideoen, så det gjenstår å se hvordan det vil se ut på scenen, men jeg lar meg rive med. «

MARIE – 12 POENG – «ELSKER det! Dette er Eurovision for meg! Etnisk, rytmisk, gøy, fløyte og Balkan-trompet. Jeg elsker Balkan-trompet, selv om det kommer fra Armenia. En favoritt i år.»

ESC NORGES DOM: 5,63 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2Sveits9,25
3.Ukraina8,63
4. Frankrike8,11
5.Litauen7,63
6.Polen7,25
7. Luxembourg7,11
8Danmark7,0
9.Slovenia6,13
10.Irland6,0
11.Armenia5,63
12.Tyskland5,25
13.Latvia4,88
14.Malta4,63
15.Tsjekkia2,56

Slår «Jako» an hos deg? Følg med i morgen, da er det Albania sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien