ESC Norge vurderer: Albania

Besa - Foto:Besaofficial.com

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte velger oftest låten tidlig i sesongen, før de velger å endre på den i siste liten. ESC Norge vurderer: Albania

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se BESA med låten «TITAN» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

ANDERS – 5 POENG – «Joda, takk for serveringen Albania. Dette er det ingenting å si på. Og det er akkurat det. Før den nye versjonen kom, var det mye å si om den albanske låten. På godt og vondt. Nå er det mest bare helt greit.»

ENDRE – 5 POENG – «Hva forventer man av Albania når de først kommer med noe? Jo, akkurat dette. Fin låt, men hørt det før. Synes den revampede versjonen er fin og helt grei.»

MANDY – 3 POENG – «Albania ødelegger som regel for seg selv ved å revampe låta, i år er dessverre intet unntak. Denne er lite inspirerende og ganske «meh».

CHARLOTTE – 5 POENG – «Synes ikke revampen var så ille egentlig, selv om den blir litt mer anonym på engelsk. Ellers er det jo en fin låt, men føler at den nok vil forsvinne litt i mengden. «

TONE MARIA – 7 POENG – «Jeg synes dette er en ganske fin ballade. Kanskje en smule datert og litt uoriginal, men jeg liker Besa og stemmen hennes godt.»

MAGNUS – 3 POENG – «Som vanlig mister Albania meg når de velger å endre teksten fra albansk til engelsk. Når årets utgangspunkt var heller labert fra før, kan det umulig bli så mange poeng. Kan sette pris på lydbildet og produksjonen i revampen. BESA må levere betraktelig bedre enn hun gjorde i FIK for å ha noe som helst håp om å komme seg til en finale.»

JONATHAN – 5 POENG – «Hun skulle holdt sangen på albansk, den var mye finere da. Nå er den pregløs og smått rotete, men likevel svak for balkanballader.»

KNUT OLAV – 4 POENG – «Denne har tapt seg kraftig med revampen. Originalt var det en god ballade med sjel, nå er det blitt en forglemmelig låt som bare er der.»

MARIE – 5 POENG – «Denne faller litt gjennom for meg. Det er ikke noe jeg misliker ved låten, men heller ikke så mye jeg liker. Ja, originalen var bedre.»

ESC NORGES DOM: 4,67 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2Sveits9,25
3.Ukraina8,63
4. Frankrike8,11
5.Litauen7,63
6.Polen7,25
7. Luxembourg7,11
8Danmark7,0
9.Slovenia6,13
10.Irland6,0
11.Armenia5,63
12.Tyskland5,25
13.Latvia4,88
14.Albania4,67
15.Malta4,63
16.Tsjekkia2,56

Er Albanias låt en titan i årets felt? Følg med i morgen, da er det en av oddsfavorittene sin tur. Vi skal vurdere Kroatia.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien