ESC Norge vurderer: Kroatia

Baby Lasagna - Foto: Elizabeta Ružić

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte lå på førsteplass på oddsen frem til Sveits snek seg forbi forrige helg. ESC Norge vurderer: Kroatia.

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se Baby Lasagna med låten «Rim Tim Tagi Dim» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

MARIE – 10 POENG – «Jeg elsker denne låten! Beaten er genial! Baby Lasagna har god energi på scenen, men må få bedre kontroll på vokalen under refrengene i Malmø for at jeg skal gi full pott. Selv om jeg gjerne skulle sett Norge øverst på oddsen, synes jeg det er skikkelig kult at det er nettopp Kroatia med «Rim Tim Tagi Dim» som troner på toppen.»

JONATHAN – 2 POENG – «Jeg fatter ikke, og ei heller forstår, hvorfor denne låta er så populær og sett på som en vinnerkandidat? Den er rett og slett dårlig. Vokalen er ikke bra, produksjonen er billig og det virker på meg som et dårlig forsøk på å gjøre noe ala Käärijä ifjor. 2 poeng for den lille tekno-delen.»

KNUT OLAV – 12 POENG – «Hvis Gåte ikke vinner så er dette min vinner i år! Helt rå låt med en uimotståelig beat, samt at den på en morsom måte forteller den viktige historien om unge kroater som forlater hjemlandet fir å finne seg jobb. Noe som er alvorlig for et land med færre innbyggere enn Norge. Fyren og låten er dessuten en eventyrhistorie som jeg bare elsker. Dette er underdogen som kan vinne hele greia!»

MANDY – 7 POENG – «Jeg skjønner hvorfor denne er så populær som den er! Den har mange av de samme elementene som gjorde Finland til storfavoritter i fjor, men det er allikevel noe som mangler for å nå opp på samme nivå som Käärijä. Tror den mangler litt sjarme og mer glimt i øyet? Ikke synges det så bra i refrengene heller. Uansett så er dette et morsomt og fengende bidrag fra Kroatia, som kan komme til å havne høyt blant publikumsstemmene. Men noen skikkelige vinner-vibes får jeg ikke.»

CHARLOTTE – 10 POENG – » Jeg ble helfrelst da jeg så live-fremføringen til Baby Lasagna for første gang. Så tøft, fengende og morsomt. Håper låta vil skinne enda mer på Eurovision-scenen!»

TONE MARIA – 6 POENG – » Jeg opplever dette som en ganske masete og slitsom låt. Men midt oppi maset er det også noe som treffer meg. Jeg synes refrenget har noe drivende og fengende ved seg, og teksten formidler noe som fenger meg, bortsett fra «rim tim tagi dim» delene.»

MAGNUS – 10 POENG – «Jeg elsker at denne egentlig ikke skulle være med i Dora og endte opp med å gruse hele finalefeltet. Låten er superfengende og veldig i Cha cha cha-gaten. Et klassisk eksempel på at man skal inspireres av de beste, og gjøre det til sitt eget. Jeg digger Rim Tim Tagi Dim og den hadde fått full pott om Baby Lasagna klarte å invitere oss mer med inn i galskapen. Bedre staging må også til.»

ENDRE – 6 POENG – «For meg så er denne låta mer midt på treet. Jeg synes den er gøy, men ikke BRA. Skjønner ikke helt hypen, og hvorfor denne låta ligger på toppen på oddsen. Synes ikke vokalen er så utrolig bra heller. Fengende og setter seg på hjernen da.»

ANDERS – 2 POENG – «Jeg blir mest revet med av låter som er melodi-baserte. At de uansett format de fremføres i, så er det en spennende musikalsk melodi eller noe originalt å dykke ned i. For meg blir dette derfor veldig kjedelig. Selv om det er et solid håndverk i selve produksjonen. Derfor 2 poeng»

ESC NORGES DOM: 7,22 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2Sveits9,25
3.Ukraina8,63
4. Frankrike8,11
5.Litauen7,63
6.Polen7,25
7.Kroatia7,22
8. Luxembourg7,11
9.Danmark7,0
10.Slovenia6,13
11.Irland6,0
12.Armenia5,63
13.Tyskland5,25
14.Latvia4,88
15.Albania4,67
16.Malta4,63
17.Tsjekkia2,56

Blir du helt Rim Tim Tagi Dim av Kroatia? Følg med i morgen, da er det Portugal sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien