Prøvedag 8 i Malmø

Foto: Alma Bengtsson / eurovision.tv

På siste prøvedag i Malmø var det arrangørlandet og de fem store som hadde sin andre og siste prøve før det hele braker løs for alvor med åpningsseremoni og Turquise Carpet i morgen. Dessuten gjorde de fem store sine trekninger for finalen.

I år, som i fjor, er de første prøvene lukket for fans og presse, slik at artistene får muligheten til å øve i ro uten så mye press fra omverdenen. Istedenfor å vise prøvene i sin helhet vil det legges ut korte klipp med TV-bildene på YouTube utover kvelden (se nederst i artikkelen), samt noen bilder på eurovision.tv.

13:10 – Olly Alexander fra Storbritannia med Dizzy:

Olly Alexander og hans team beholder bokseestetikken fra første prøve, så da er det klart at det er dette de går for i finalen. Både han og danserne er kledd som boksere på trening i gymmen. Som vi vet kan boksere bli rimelig «dizzy» når motstanderen får inn en fulltreffer, så det er muligens baktanken her. Original estetikk i en Eurovisionsetting, men det ser ut til å funke meget bra.

13:35 – Isaak fra Tyskland med Always On The Run:

Heller ikke store endringer hos tyskerne. Det er mørkt, både i lyssetting og i klærne, der Isaak er i helsvart. Han er alene på scena, inne i en boks, som vi også ser hos britene. Flammer lyser opp et ellers enkelt sceneshow.

14:00 – Marcus & Martinus for Sverige med Unforgettable:

Samme prosedyre som sist også hos Sverige og våre norske tvillinger fra Trofors. Dette er profft og elegant, og utifra bildene ser det ut som at tvillingene og deres dansere har full kontroll på sceneshowet sitt. De som digget showet i Melodifestivalen kan bare slappe av, dette blir meget bra også når det gjelder om en uke.

14:25 – Slimane for Frankrike med Mon Amour:

Slimane beholder den hvite bekledningen fra første prøvedag, så de som ønsker han tilbake til det han hadde på seg da låten ble lansert må innse at slik blir det ikke. Det er mye røyk i bildene, og vi får igjen det siste verset a capella der Slimane står et par meter fra mikrofonen. Så dette blir en heftig vokal opplevelse i finalen!

14:50 – Nebulossa for Spania med Zorra:

Det er gjennomgående for dagens prøver at delegasjonene ser ut til å være fornøyde med hvordan sceneshowene sitter, for vi kan ikke utifra bildene se store endringer. Så også med Spania, her kjøres det på med to lettkledde mannlige dansere og vokalisten i samme svarte drakten. Ordet «Zorra» lyser på LED-skjermen for riktig å understreke budskapet om at godt voksne kvinner gir katten i fordommene når de vil ut på byen og feste.

15:15 – Angelina Mango fra Italia med La Noia:

Men så, på den siste prøven får vi forandringen, Angelina Mango har skiftet drakt. Nå er den mørk med en del rødt, noe av det formet som roser. Dermed er den hovedsakelig kroppsfargede drakten fra første prøve skrotet. Inntrykket er da også at det Angelinga har på seg nå passer mye bedre til låten.

Etter prøveslutt i dag trakk de fem store halvdel i finalen. Det vil si, nå var det et tredje alternativ i bollen, nemlig «Producer’s Choice», altså at produsenten får noen land en kan plassere der en vil ha de for å få en best mulig flyt i showet. Fra tidligere har Sverige trukket startnr. 1. Trekningen fikk følgende utfall:

Frankrike: 2. halvdel

Tyskland – 1. halvdel

Italia – Producer’s choice

Spania – Producer’s Choice

Storbritannia – Første halvdel

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien