Dom over semifinale 2

Foto: Morten Thomassen

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Resultatet fra semifinale 1 er klart og jeg klarte 8 av 10 riktige, må vel kanskje innrømme at jeg muligens tippet mer med hjerte når det gjelder Island og muligens ikke helt så hvor bra fremføringen til Portugal og Slovenia og at jeg overvurderte hvor mye støtte Polen fikk.

Men, ny finale og nye muligheter og i denne semifinale er jo det største ønskemålet at vårt bidrag fra Gåte tar seg til finalen og det ser jeg liten grunn til å ikke tro på at det skal skje.

Som forrige show åpner det med et smell så det er liten tvil om at verdensmestertittelen som ESC-arrangør fremdeles er i trygge svenske hender.

Melodi 1 – Malta –

Det skal de ha, også denne semifinalen starter med et smell og det med en dame som kan både synge og danse samtidig til bestått karakter. Men, låten er vel en slik det går opptil massevis av på dusinet og dansepausen synes jeg rett og slett blir for lang. Og sjarmeknappen er ikke skrudd på, dessverre.

Melodi 2 – Albania –

Superflott dame med super vokal som synger en passe intetsigende ballade, høres dette som noe dette landet har sendt før? Så absolutt og heldigvis dor damen klarer hun å løfte en passe kjedelig og til tider rotet låt noen få hakk til at det til slutt blir sånn passe akseptabelt.

Melodi 3 – Hellas –

Vanligvis legger jeg meg ikke bort i hva de som synger har på seg, men det skjørtet vår greske venninne har på seg er rett og slett ille etter min mening. Legg til at låten er rotete og rett og slett gir meg hodepine og jeg klarer rett og slett ikke å finne noe spesielt positivt her, poenget jeg gir gis for det lille etniske preget den har.

Melodi 4 – Sveits –

Elsker anderledesheten her og vi blir utvilsomt servert noe veldig mektig vokalt og showet vil jeg kalle nyskapende. Og midt opp i alt dette fremstår vedkommende på scenen også sjarmerende. Men, roten er også veldig rotete og jeg klarer vel ikke helt å bli fortrolig med den.

Melodi 5 – Tsjekkia –

Det er mye mulig det er meningen at noen skal falle for denne typen musikk, men for meg blir dette bare bråkete og intetsigende. Hun skal ha for mye bedre vokal nå enn i nasjonale finale og det er vel egentlig det mest positive jeg klarer å trøkke ut av meg om denne sangen og jeg lar det telle litt.

Hopper kjapt ut av poenggivningen og advarer om at første pause vil gjøre at mange nordmenn trenger litt tørkepapir, det er rett og slett rørende.

Finale 1 – Frankrike –

Det blir ikke mer fransk inderlig og intens ballade enn dette og kanskje litt forutsigbart, men akkurat driter jeg langsomt i når det gjøres så fremragende bra som her. Det er rett og slett en maktdemonstrasjon av dimensjoner, både vokalt og i nivå av innlevelse. Jweg blir feid av banen gitt.

Melodi 6 – Østerrike –

Når man nå en gang blir bedt på rave-fest forventer man at det skal svinge skikkelig. Låten gjør vel for så vidt det, men resten av det som skjer på scenen er skikkelig dølle greier spør du meg. Vokalen er tam og dansingen er stor sett ganske så tam den også, rumpevrikking holder ikke.

Melodi 7 – Danmark –

Som i den danske finalen synes jeg det slites med stemmen og det passer seg dårlig i en låt som er såpass mektig som denne. Mektigheten til tross, den er også ganske så kjedelig og det skjer vel litt for lite i låten til at jeg tror altfor mange faktisk vil falle for den og gi den poeng dessverre. Vokalen tar seg heldigvis opp mot slutten.

Melodi 8 – Armenia –

Vi serveres en etnisk energisk låt og dette burde være noe jeg burde like. Men, jeg føler at energien i låten ikke kommer helt frem blant de folkene som er på scenen, de har liksom ikke helt tenning som det føltes at de hadde i forhåndsvideoen. Vokalt blir jeg vel heller ikke veldig imponert, helt grei og ikke mer enn det.

Melodi 9 – Latvia –

Karen skal ha for at han fremfører låten sin på en veldig sterk og mektig måte og da vet jeg nesten ikke mer hva jeg skal si om dette. Den har tendenser til Bond-følelse i seg eller vel kanskje mer en låt som man bestemte seg for ikke å bruke til en slik film. Men, jeg liker nå det melankolske med den og lar det telle mye, selv om låten er litt kjedelig.

Finale 2 – Spania –

Som ung på 80-tallet faller jeg som en flue for denne typen musikk og kan ikke annet enn å elske det, men av og til er den man faller for ikke helt den man trodde vedkommende var.  For vokalt er dette passe mye krise selv om det nok var verre i den nasjonale finalen. Dog, publikumssjarme har denne damen til tusen og jeg lar det telle mest.

Melodi 10 – San Marino –

Endelig har denne miniputt-staten funnet noen som faktisk kan opptre på TV og har skjønt hvordan man skal fremstå der. Masse deilig energi i en heftig fremføring der man også har kontroll på det vokale. At det er et halloween-tema burde ikke skremme så mange, dette er rett og slett veldig kult.

Melodi 11 – Georgia –

Når man har en fyrrig tittel på låten sin, hadde det jo vært veldig snålt om ikke fremføringen hadde noe fyrrig over seg. Det har man, men her har man muligens tatt litt for mye tran for å si det rett ut, det blir litt overdose og da blir dert vokale litt skrikende til tider og litt slitsomt å høre på.

Melodi 12 – Belgia –

VI serveres en intens låt og da er det gledelig at artisten som fremfører låten innehar den nødvendige intensiteten som skal til for at dette skal leveres på en troverdig måte. Denne låten vokser faktisk kraftig på meg og da kan jeg leve med at låttittelen repeteres vel mange ganger mot slutten.

Melodi 13 – Estland –

Jeg har aldri tatt noen for form for narkotika, men jeg har endret så radikalt mening om denne låten at man nesten skulle tro jeg hadde prøvd litt. Jeg bare elsker den heftige intensiteten og deilige galskapen i fremføringen som rett og slett gjør meg glad. Godt voksne karer kan virkelig de også når de vil.

Finale 3 – Italia –

Vanligvis elsker bidragene fra dette landet, men av og til må det jo være lov å la følelsene sine kjølne en smule. Låten er litt kul, men også ganske så masete at jeg ikke helt klarer å ta den inn over meg. Mulig at låten ikke føles italiensk nok for meg til at jeg vil omfavne den skikkelig, litt anstrengt vokal også til tider.

Melodi 14 – Israel –

Nydelig låt som åpner litt svakt vokalt, men heldigvis på det området så tar det seg fort opp. Fremføringen fremstår som mektig og sterk, dog føler jeg vel at låten i seg selv ikke er veldig original, men når fremføringen sitter såpass bra som det gjør her gjør ikke det så mye.

Melodi 15 – Norge –

Første plusspoeng gis til det faktum at vi ser ansiktet til Gunhild mye bedre nå. Med led-skjermer både på vegg og gulv fremmanes energien i låten på en enda bedre og dette er en fremføring som kunne gitt strøm til opptil flere husstander. Vokalt blir man rett og slett feid av banen, blir ikke kvitt gåtehuden min med det første jeg nå.

Melodi 16 – Nederland –

Det er mye mulig det ligger en historie med mening bak dette, men det er jeg redd overskygges av det faktum at det som skjer på scenen fremstår som veldig tullete og useriøst på en måte. Grei vokal på en låt som føles som et oppgulp av denne typen låter som man har hørt før.

Sist tippet jeg 8 rette så jeg får vel ha som et slags mål å gjøre det bedre denne gangen og da spørs det om denne listen gjør susen.

Hellas

Sveits

Armenia

San Marino

Georgia

Belgia

Estland

Israel

Norge

Nederland

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien