Dette skjer i semifinale 2

Foto: Alma Bengtsson / EBU

Det er duket for semifinale 2, live fra Malmö Arena, og her er alt du trenger å vite om kveldens sending.

Det er ingen tvil om at svenskene gjør det de kan best når det arrangeres Eurovision Song Contest. Første semifinale ble et forrykende show, og i kveld fortsetter festen, ledet an av programleder-duo Petra Mede og Malin Åkerman!

Det er klart for andre semifinale der 16 land konkurrerer om de 10 gjenværende plassene i den store finalen på lørdag. I kveld skal også de tre forhåndskvalifiserte landene Frankrike, Spania og Italia fremføre sine bidrag. Disse tre landene skal også være med på stemmegivingen i kveld, sammen med «the rest of the world».

Her er kveldens artister og låter:
1 MaltaSarah BonniciLoop
2 AlbaniaBesaTitan
3 HellasMarina SattiZari
4 SveitsNemoThe Code
5 TsjekkiaAikoPedestal
FINALIST  Frankrike: Slimane – Mon Amour
6 ØsterrikeKaleenWe Will Rave
7 DanmarkSabaSand
8 ArmeniaLadanivaJako
9 LatviaDonsHollow
FINALIST  Spania: Nebulossa – Zorra
10 San MarinoMegara11:11
11 GeorgiaNutsa BuzaladzeFire Fighter
12 BelgiaMustiiBefore The Party’s Over
13 Estland5Minust and Puuluup(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
FINALIST  Italia: Angelina Mango – La Noia
14 IsraelEden GolanHurricane
15 NorgeGåteUlveham
16 NederlandJoost KleinEuropapa

Blant de 16 bidragene som kjemper om å kvalifisere seg til finalen finner vi også Gåte, det norske håpet for året. De synger nest sist i semifinalen, og skal vi tro bettingen/oddsen har Norge per nå en 87% sjanse til å gå videre til finalen med sangen «Ulveham».

Vi tok en prat med Gåte i Malmø, tirsdag denne uken.
Eurovision allsang

Kveldens pauseunderholdning har en liten twist, det blir nemlig allsang! Ikke fra Skansen, men fra Malmö Arena!

Tidligere denne uken var det mulig å melde seg på allsangen, slik at alle i verden kan bli med på moroa og lettsindigheten fra sofaen, og vises på storskjermene inne på arenaen under sendingen.

Malmö 2024 inviterer publikum i arenaen og seerne hjemme til å synge med når Helena Paparizou fremfører sin vinnerlåt for Hellas fra 2005 «My Number One», Sertab Erener kjører sitt vinnerbidrag fra 2003 «Everyway That I Can» for Tyrkia, og Charlotte Perrelli børster støv av sin superhit og Sveriges fjerde Eurovision-seier fra 1999 «Take Me To Your Heaven».

Hyllest av Jahn Teigen og andre helter
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Denne sendingen bærer også et preg av at SVT ønsker å forene gjennom musikken, denne gangen ved å hylle låter og artister som tidligere har deltatt i Eurovision Song Contest, men som ikke nådde helt til topps. Blant annet trekker programlederne frem hele Norges Jahn Teigen.

Og i en annen del av programmet får man et gjensyn med en meget populær karakter fra fjorårets Eurovision, nemlig Käärijä fra Finland, som nesten nådde til topps med sin monsterhit «Cha cha cha», kun slått av Sverige og Loreen i fjor. Det hele gjøres med humor, snert og glimt i øyet – ledet an av Petra Mede, Charlotte Perelli og den store fan-favoritten Lynda Woodruff, som kommer til liv gjennom Sarah Dawn Finer.

Slik stemmer du

I kveld deltar Norge og det betyr at vi også kan være med å avgjøre hvilke land som skal gå videre.

Du kan stemme opp til 20 ganger på hvert bidrag. Avstemmingen starter når programleder-duoen sier den ikoniske setningen «Europe, start voting now».

For å stemme, sender du SMS til 26900 med tallet på den du vil stemme på.
Du kan også stemme i den offisielle Eurovision Song Contest-appen, der kan du også gi digital applaus.

Hver stemme, både via telefon og app koster fem kroner, og du kan ikke stemme på Norge.

Stemmeskjema

Har du vanskelig for å bestemme deg for hvilke låter som skal få dine stemmer i kveld? Fortvil ikke! Vi i ESC Norge har laget et stemmeskjema med ulike kriterier, som du kan laste ned og fylle ut. Når du har satt dine poeng og regnet sammen, finner du frem til dine favoritter. Stemmeskjema finner du her.

Slik ser du Eurovision
Marte Stokstad. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Eurovision Song Contest ser du på NRK 1 eller på NRK TV fra kl. 21.00. Eurovision-entusiast og NRK-personlighet Marte Stokstad er kommentator for sendingen.

Man kan også følge med sendingene på YouTube. Her er det ingen kommentator, da kan man gå glipp av viktig informasjon om blant annet stemmegivningen.

Foto: Stig Karlsen / NRK

Etter avstemmingen er gjennomført leser programlederne opp, i tilfeldig rekkefølge, hvilke ti land som går videre til den store finalen som går av stabelen lørdag 11. mai kl. 21.00.

Team ESC Norge ønsker Gåte og hele den norske delegasjonen lykke til i kveldens semifinale!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien