Hvorfor kom Nederland på 26.plass?

Foto: Sarah Louise Bennett

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

For første gang i ESC-historien ble et land diskvalifisert midt i konkurransen på grunn av en hendelse som i andre konkurranse-miljø muligens hadde blitt kalt usportslig opptreden.

Nederlandske Joost Klein skal etter sin opptreden i semifinale 2 hvor han ellers endte på en klar andreplass ha kommet med en truende oppførsel mot en fotograf som mot hans vilje tok bilde av han på vei ut av scenen.

På papiret kan dette virke som en fillesak, men blant de som bestemte var det enstemmighet om at han måtte kastes ut, hard straff mente mange og inntil man blir forklart hele hendelsesforløpet er det vanskelig å vite hva som er rett.

På min rankingliste ender låten på 26.plass, den tok seg vitterlig til finalen og må derfor ende foran de som ikke gjorde det, men siden finaledeltagelsen ble tatt fra dem får vi dermed late som om de kom sist i finalen, noen jeg ellers er ganske så sikker på de ikke ville ha gjort hadde de fått lov til å stille opp.

Som siste land ut i andre semifinale var låten en fantastisk måte å avslutte showet på om man hører at han får med seg publikum på en måte de andre artistene samme kveld definitivt ikke fikk til, og når han i tillegg avslutter låten på en måte som gir mange av de som ser på tårer i øynene fremstår det man fikk se som en gedigen twistpose av en låt.

At han selv ødela for seg selv med det han gjorde sekunder etter at han var ferdig da han gikk av scenen fremstå i ettertid som bare trist og hvorvidt dette landet som er av de 7 landene som har vært med helt siden oppstarten i 1956 blir med neste år gjenstår å se, aller helst burde de kanskje stilt med Joost igjen, hevn kan som man vet av og til være veldig søt.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien