Hvilke muligheter er der i de 4 utvalgte byer

For litt over en uke siden, ble det avslørt, at Berlin, Hamborg, Düsseldorf & Hannover er de 4 byer, som er i konkurranse om at legge grunn til ESC2011. Det vil da være 3. gang at Tyskland arransjere det store show – for 28 år siden var vi i München, og 26 år tidligere var det Frankfurt som havde æren.

tyskebyer2011

Med det sakt, vil det med sikkerhet bli en ny by denne gång, som åpner døren for Europa, og invitere til kjempe fest, og dervet også ennå en stor chance for tyskerne, til at promovere en af deres byer & landet. Den mest nerliggenne by er kanskje Berlin, hovedstaden som ennå ikke har haft den ære, og som har et kæmpe fyrværkeri af tilbud til gjesterne, og ikke minnst til alle landenes delegationer.

 

Med en befolkning på ca. 3.4 mio. innbyggere, er Berlin den klart største av byerne, og historisk set en by som byder på mye, og som likeledes vil kunne vise Europa, at den har fået storhetstiden tilbake, etter at have været en stækket by i månge år. Berlin har alle tilbud, som kan være interessante for det store ryk ind, som showet med garanti giver vertsbyen.

 

Av fasiliteter til å innehålle det store apparat, er bl.a. den gamle lufthavn Tempelhof, som havde sin sidste flyvning den 30. oktober 2008, og som siden da har været under utvikling, for at benytte den til kultursted med park, og andre fasiliteter. En anden mulighed er Messe Berlin, som med sine 160.000 kvadratmeter, størrelsesmessigt kan innehålle et stort apparat, og så er det forbunnet til Funkturm Berlin, Deutschlandhalle & Internationales Congress Centrum Berlin.

 

Om de 2 ovennævnte steder er ledige, og om de kan indeholde showet og alle gjesterne, er så en anden sak. En 3. mulighet ligger der hos O2 World Arenaen, som kan innehålle 17.000 gjester, og dervet har en ganske passende størrelse for et ESC-arrangement, derutover er der tilknyttet 2.000 parkeringspladser, og arenaen ligger tæt ved en af Berlins banegårde.

 

Hamborg er et andet godt bud på at få vertsskapet, dels er byen med sine 1.7 mio. innbyggere av en anseelig størrelse, og kan derfor også tilbyde fasiliteter & seværdigheter til alle de tilrejsende gjester & delegationer, og hvad som måske er ennå viktigere, byen er hjemsted for arransjøren NDR, og netop dette kan kanskje vekte høyt.

 

Det mest oplakte bud på en arena eller konsertsal for arransjementet i Tysklands 2. største by, er også her O2 World Arena, tidligere kjennt som Color Line Arena – i Hamborg er der plass til 16.000 tilskuere i arenaen, og likeledes her, er der masser av parkerings muligheder for de tilkørende seere, og det samme gjeller plass for tv-biler og hvad som ellers behøves til et sådan show.

 

Hannover er neste by som er i spil, og med sine 521.000 innbyggere, er de Tysklands 11. største by. Hannover er blandt folk som arbejder med messer, en ganske velkjennt by, og huser også adskillige av slagsen hvert år, bl.a. verdens største Computermesse CeBIT. Derutover var Hannover byen, som fik verdensutstillingen i 2000 (Expo 2000). Men som vært for de store arransjementer, så er Hannover kanskje det bedste bud på en vert med størst erfaring.

 

 

Til bruk for alverdens messer, og dermet også et oplakt emne for ESC, finner vi Messegelände Hannover, der met 27 messehaller har et areal på 496.000 kvadratmeter, og bør have al mulig chance for at innehålle det store show. Om selve lokaliteterne så ellers kan tilpasses, så det også bliver som ønsket ut mot seerne, det er så noget at NDR & ARD må kigge på de neste par uker.

Et andet alternativ er TUI Arenaen, som ligger i forbindelse med netop Messegelände, og som ved konserter innehåller op til 14.000 tilskuere, og derfor bør kunne ses som en riktig god mulighet for at legge grunn til Eurovisjonens Grand Prix. Byen er ligeledes Lena Meyer-Landrut hjemby, og har derfor kanskje netop en stor interesse i at blive nesteårets vertsby.

 

Düsseldorf er sisste by som er i konkurranse, og som den 9. største by i Tyskland, indeholder den 586.000 innbyggere. Ligesom Hannover er Düsseldorf en velkennt messeby, og har dervet et gott kort på hånden i dén henseende. Største bud på et sted som kan innehålle det store apparat, så finder man byens stolthet, Esprit Arena.

 

Det store stadion har 51.500 sitteplasser, og har ganske som Parken Stadion ved ESC 2001, et tag som kan rulles indover den store bygning, og vil dervet kunne blive den største sal for arransjementet, hvis det er i dén retning at NDR ønsker å gå. Utover den gode størrelse, så er der også store muligheter for de tilrejsende gjester, hvad parkering & offentlig trafik angår.

 

Om et par uker formodes det at vertsbyen avsløres, om turen neste år går til hovedstaden, den gamle Hansestad, eller en av hovedbyerne i delstaterne Niedersachsen eller Nordrhein-Westfalen, det bliver vi snart mye klogere på. Men en ting er sikkert, NDR som sammen med ARD skal skape det store show, har begge solide erfaringer med arransjering av tv-shows, og det er lige fra scenens opbygning til veltalende verter.  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien