Hør bidragene fra tredje semifinale på Island

RÚV la nettopp ut de siste fem semifinalistene på sin nettside, og her kan du høre alle sammen. Dette innebærer at vi nå, helt sikkert, har hørt det islandske bidraget til Eurovision Song Contest 2012 i Baku i mai. Av kjente artister i denne siste semifinalen trekker vi frem Magni, som har en variert og rikholdig historie i Söngvakeppni Sjónvarpsins bak seg.

ssny

Magnis låt er skrevet av den ettehvert så kjente duoen Sveinn Rúnar Sigurðsson og Þorunn Erna Clausen. Dette er deres tredje bidrag i årets uttagning, og deres siste sjanse til å ta seg til finalen 11.februar. Låten heter «Hugarró» (Sinnsro), og er en sterk rockeballade. 

 

Greta Salóme Stefánsdóttir har allerede en sang i finalen, nemlig «Mundu eftir mér» som hun selv fremfører sammen med Jónsi. I denne ukens semifinale skal hun, sammen med Heiða Ólafs og Guðrún Árný, fremføre sin egen «Aldrei Sleppir mér» (La meg aldri gå). Greta Salóme sier selv ar dette er en helt annen type sang enn «Mundu eftir mér», og karakteriserer den som en stor ballade for tre kvinnestemmer. 

 

Hilmar Hliðberg Gunnarsson har skrevet sangen «Augun Þin» (Dine øyne), for Svenni Þór. Svenni Þór har ikke deltatt i Söngvakeppni Sjónvarpsins tidligere, det samme gjelder Hilmar. Begge har imidlertid lang erfaring bak seg. Hilmar er både komponist, takstforfatter og sanger, og har skrevet musikke for menge islandske artister. Svenni Þór har hatt hovedroller i flere musikaler, og er nå vokalist i to forskjellige band. 

 

Låten «Eilíf ást» (Evig kjærlighet) er skrevet av Herbert Guðmundsson og Svanur Herbertsson, og det er Herbert selv som fremfører den. Dette er kankje semifinalens mest «typiske Eurovision-bidrag», en livlig poplåt som nærmer seg Euro-dance. 

 

Femte og siste bidrag i årets Söngvakeppni Sjónvarpsins «Aldrei segja aldrei» «Aldri si aldri), er skrevet av Pétur Arnar Kristinsson. Den skal fremføres av Íris Lind Verudóttir. Dette er en ballade med tydelige middelaldertrekk, og den kan minne ikke så rent lite om en salme. 

 

Dette blir en vanskelig semifinale å kvlaifisere seg fra. Som alltid er det meget sterke stemmer, og bidragene er også her så forskjellige fra hverandre at det er vanskelig å vurdere dem opp mot hverandre. Hvis vi skal se på hva islandingene ellers pleier å velge, og har valgt så langt i år, er det kanskje logisk å tenke seg at Magni og trioen til Greta Salóme tar seg til finalen 11.februar. Men som dagt; dette blir tøft! 

Del:
Relaterte artikler