Dagens bidrag: Belgia

temabokser2017

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag presenterer vi Belgia.

Belgia har deltatt i Eurovision Song Contest siden den første utgaven av konkurransen i 1956, men har foreløpig bare en seier å vise til: Sandra Kim – 1986. Annen hvert år bytter den flamske kringkasteren VRT og den vallonske kringkasteren RTBF på å finne representanter til Eurovision. I år er det RBTF som har ansvaret for å velge artist og bidrag og i november 2016 annonserte de et internt valg som hadde falt på den unge artisten og låtskriveren Blanche.
Blanche er artistnavnet til den 17 år gamle Ellie Delvaux, som ble født 10. juni 1999 i hovedstaden Brussel. I meget ung alder ble hun inspirert av sin storebror Oliver Lord, som også er sanger, og hun begynte å spille piano og gitar i tillegg til å synge. Som 16-åring deltok hun i den femte sesongen av «The Voice Belgium» hvor hun kom helt til semifinalene. For femte år på rad blir Belgia representert av en tidligere «The Voice»-deltaker.

Artist og låtskriver Pierre Dumoulin, kjent fra bandet Roscoe, fikk med seg Blanche sin audition i TV-programmet og begynte allerede da å skrive låter med stemmen hennes i tankene. Omsider møttes de to og dagen etter var årets belgiske bidrag ferdig. Den ble først sendt inn til en intern jury i RTBF der demoen inneholdt et fantasispråk og de enste engelske ordene var City Lights. Etter å ha gått gjennom alle de innsendte låtene falt RTBFs valg på Pierres låt. Deretter ble Blanche med på å skrive tekst til resten av sangen og den 8. mars ble «City Lights» sluppet i sin helhet.

Til tross for en trøblete periode mellom 2005 og 2012, der Belgia kun tok seg til finale i 2010 har de siden den gang nådd topp 10 på resultatlisten ved tre anledninger. Sist RTBF valgte landets representant, Loic Nottet i 2015, nådde de en hederlig 4. plass.
Har RTBF nok en gang klart å finne en artist som kan være med å kjempe helt i toppen i Kiev?

historie

Blanche stiller i første halvdel av første semifinale den 9. mai 2017.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien