Dette er den nye Eurovision-sjefen

Svenske Martin Österdahl tar over som ny sjef for Eurovision Song Contest, skriver EBU i en pressemelding.

I fjor høst annonserte Jon Ola Sand at han slutter som Eurovision-sjef etter ti år i jobben. Årets konkurranse i Rotterdam blir hans siste. Nå er hans etterfølger klar, og vi holder oss til Skandinavia. Valget har falt på svenske Martin Österdahl.

Österdahl jobbet i SVT fra 2008-2014, der han først og fremst hadde mye av ansvaret for TV-programmer som Mesternes Mester, Alt for Sverige, Skavlan og Vinterstudion. I 2007 og 2008 var han prosjektleder og eksekutiv produsent for Melodifestivalen, og det samme for Eurovision Song Contest i 2013 og 2016. I 2013 ble han kåret til «Årets prosjektleder».

Den nye sjefen har stor erfaring innenfor musikk- og mediaindustrien, og har jobbet i både Storbritannia, Russland, USA, Tyskland, Nederland og Norge.

– Eurovision Song Contest er verdens største live-musikkarrangement og det lengstlevende programmet på TV. Evnen til å underholde og forene mennesker over hele Europa er noe unikt og noe som aldri bør tas for gitt. Jeg føler meg veldig beæret over å få muligheten til å jobbe for at utviklingen og populariteten skal fortsette inn i fremtiden, sier Österdahl i pressemeldingen som ble sendt ut i dag.

– Jeg har jobbet sammen med Martin Österdahl i mange år. Først på Eurovision Song Contest i 2013 og deretter igjen i 2016, men også i ESC Reference Group hvor Martin var et verdsatt medlem i 7 år. Jeg er sikker på at fremtiden til Eurovision Song Contest er i veldig dyktige hender, og at Martin er den rette personen til å ta dette utrolige showet til neste nivå, sier Jon Ola Sand om sin arvtager.

Martin Österdahl skal begynne å jobbe med Eurovision i slutten av april, og tar over rollen som sjef umiddelbart etter årets finale 16. mai. Jon Ola Sand har fått ny jobb i NRK. Som prosjektleder skal han arbeide med utvikling av NRK som organisasjon når de flytter inn i et nytt bygg.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien