Finland: Siste bidraget er ute!

Foto: Yle/Mona Salminen

Syv artister ble onsdag i forrige uke offentliggjort til å være med i den finske nasjonale utvelgelsen Uuden Musiikin KilpailunUMK.

I kveld offentliggjorde YLE det syvende og siste bidraget. 

Bidraget som ble sluppet i kveld heter «Kelle mä soitan» og fremføres av Ilta. Teamet bak låta er Ilta Fuchs, Väinö Wallenius, Jouni Aslak, Tuomas Kauhanen Lasse Piiraine og Anssi Växby.

ILTA

Ilta Elina Fuchs, kjent som Ilta, har levd for musikk hele livet, og sang er like viktig for henne som å spise og sove. De fleste i Finland ble introdusert for Ilta da hun ble med den den store finske rap-stjernen Cheek på hans store hit «Sillat» (Bridges). Sist høst ga Ilta ut debutalbumet «Näitä hetkiä varten» (For These Moments), og hun har ofte vært å se i finske musikkshow.

Siden Ilta var ei lita jente, har hun følt tiltrekning mot skjøre låter som har kraftig tilstedeværelse. Når hun gir ut musikk, ønsker Ilta at hennes musikk skal ha den effekten på lytterne. Ilta brukte lang tid på å tenke etter om en deltagelse i UMK ville være det rette for henne. Tilslutt kom hun frem til at det å få synge for hele Finland og kanskje få muligheten til å opptre for over 180 millioner i Eurovision Song Contest var noe hun ikke kunne takke nei til.

«Kelle mä soitan» (Who Will I Call) er en rørende ballade som gir en bra skildring om hvordan det er å leve med ensomhet.

Ilta er i fyr og flamme!

Vi i escNorge.no snakket litt med Ilta i forkant av UMK, og spurte henne hva hun følte om å delta og hva hun kunne si om sangen sin.

Jeg er i fyr og flamme over å få delta i UMK! Showet er så stort og det er alltid en godt gjennomført produksjon. Spesielt nå som alt er avlyst, kan jeg ikke vente med å få opptre i ett så kult miljø. «Kelle mä soitan» (Who Will I Call) handler om å være ensom. Tiden med korona har skapt mye ensomhet, og selv om man er omgitt av mennesker, kan man føle seg ensom. Målet mitt er å få folk til å føle at de ikke er alene om å ha disse følelsene. Vi står i dette sammen, og jeg håper sangen kan være til trøst for de som hører på den.

Ilta Elina Fuchs

Favorittlåt fra Eurovision-historien

Ilta er veldig begeistret for Céline Dions bidrag fra 1988 – «Ne partez pas sans moi».

UMK

I løpet av den siste uka har YLE sluppet en låt hver kveld, og nå er startfeltet komplett. Finalen av Uuden musiikin kilpailu (UKM) avholdes den 20. februar 21:00 (EET) i Mediapolis tv-studio i Tammerfors. Finalen blir stømmet for oss internasjonale tittere her YLE AREENA. Sendingen vil inneholde engelske kommentarer.

Her kan du lese om og høre de andre seks bidragene:

Oskr – «Lie»

Teflon Brothers & Pandora – «I Love You»

Danny – «Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua»

Laura – «Play»

Aksel – «Hurt»

Blind Channel – «Dark Side»

Hvilken låt er din UMK-favoritt?

Del:
Relaterte artikler