Vi har vurdert finalebidragene i Melodifestivalen 2021: – Jeg har gåsehud fra start til slutt!

Foto: Kristoffer Jansson

Etter fem intense uker med fire delfinaler, én siste sjanse, og 10 forskjellige programledere, skal Sverige kåre sin vinner. Vi skal endelig finne ut hvem som skal representere svenskene i Rotterdam.


I Melodifestivalen 2021 deltok hele 28 bidrag. Disse bidragene har blitt kutten helt ned til 12. Det er disse 12 som kjemper om billetten til Rotterdam i Nedeland og som vi i ESCNorge nå har vurdert. I forkant av finalen er det Tusse med «Voices» som er den store favoritt til å vinne på oddsen, med Eric Saade med «Every Minute» og Dotter med «Little Tot» pustende i nakken.

I dag, lørdag den 13. mars avgjøres det og Sverige skal bestemme seg. Disse 12 bidragene blir å se i finalen, presentert i rekkefølgen de skal opptre:

  1. Danny Saucedo – «Dandi Dansa»
  2. Klara Hammarström – «Beat Of Broken Hearts»
  3. Anton Ewald med – «New Religion»
  4. The Mamas – «In The Middle»
  5. Paul Rey – «The Missing Piece»
  6. Charlotte Perelli – «Still Young»
  7. Tusse – «Voices»
  8. Alvaro Estrella – «Baila Baila»
  9. Clara Klingenström – «Behöver Inte Dig Idag»
  10. Eric Saade – «Every Minute»
  11. Dotter – «Little Tot»
  12. Arvingarna «Tänker Inte Alls Gå Hem»

Hele 11 stykker fra teamet har vært med på å vurdere årets finale i Melodifestivalen. Disse er med på å vurdere låtene:

Mandy Pettersen
Foto: Endre Fagervold
Charlotte Sissener
Kristian Sognli
Heidi Aarsheim
Tommy Hansen
Ingunn Alice Jølstring
Knut Olav Halseth
Anders Sandvei
Jonathan Gaathaug
Alexander Gjørøy

Her kan du se og høre låtene som deltar i finalen av Melodifestivalen 2021, med kommentarer fra teamet:

Danny Saucedo med «Dandi Dansa» endte opp med 62 poeng.

Knut Olav Halseth: – Dette er typisk melodifestival-pop som gir meg fint lite. Den er litt fengende, men det hjelper ikke på helhetsinntrykket.

Jonathan Gaathaug: – Det er flere ting ved denne låten jeg elsker. Den er moderne, har et skikkelig kult sceneshow og er fengende. Men samtidig er det også noe ved den jeg synes er skikkelig kleint, må være den macarena biten.

Klara Hammarström med «Beat Of Broken Hearts» endte opp med 75 poeng.

Alexander Gjørøy: – Dette er en alle kan like, men som bare havner midt på treet fordi den ikke skiller seg ut.

Heidi Elisabeth Aarsheim: – Denne låta er så utrolig bra, den har det store, pompøse refrenget som passer så godt i Mello. Dessverre faller den litt igjennom da Klara dessverre ikke har trøkket i stemmen som kreves for en slik låt.

Anton Ewald med «New Religion» endte opp med 64 poeng.

Mandy Pettersen: – Elsker lasershowet og dansingen, men vokalen til Anton er dessverre litt for svak i mine ører, det skjærer litt på de høyeste tonene.

Charlotte Sissener: – Kjempefengende og dansbar låt. Liker også sceneshowet godt, den gutten kan danse!


The Mamas med «In The Middle» endte opp med 76 poeng.

Heidi Elisabeth Aarsheim: – The Mamas gjør det igjen! Disse stemmene er så fantastiske sammen, elsker hvordan de harmonerer og løfter låta opp fra «the Middle» til toppen! Har gåsehud fra start til slutt!

Endre Fagervold: – The Mamas kommer med nok en god låt. Fy søren som de kan synge! Sangen fenger meg ikke like mye som fjorårets låt. Ikke helt solgt, men absolutt et godt nummer!

Paul Rey med «The Missing Piece» endte opp med 73 poeng.

Ingunn Alice Jølstring: – Så positivt nedtonet og enkel, men blir for kjedelig i lengden. Her kunne countrytema ha vært mere passende som sceneshow for å fremheve den sounden i stemmen hans.

Alexander Gjørøy: – Paul Rey klarer å vekke en interesse hos meg, selv om jeg ikke er så fan av rolige låter.

Charlotte Perelli med «Still Young» endte opp med 82 poeng.

Jonathan Gaathaug: – Det er nesten litt flaut hvor mye jeg elsker denne låta. Den bare skriker Eurovision fra start til slutt og har bare alt! Ser bort litt bort ifra teksten som er alt for klisjé.

Mandy Pettersen: – Kjempestilig sceneshow og Charlotte ser ut som en million dollars, men låta blir dessverre litt for utdatert og klisjefylt i mine ører.


Tusse med «Voices» endte opp med 87 poeng.

Ingunn Alice Jølstring: – Sangen, dressen, formidlingen, ALT ved Tusse har farget mitt indre i rød silkemyk fløyel. Vakkert! Detter er soleklar favoritt for min del.

Knut Olav Halseth: – Jeg kan skjønne at Tusse er blant favorittene, for han synger bra, og han viste sjarm under framføringa i delfinalen. Men det er som med flere andre låter i denne finalen, det er refrenget som bærer låten. 

Alvaro Estrella med «Baila Baila» endte opp med 55 poeng.

Endre Fagervold: – Det er et eller annet med denne type låter som ikke faller meg i smak. For det første har man hørt det så mange ganger før, og for det andre tror jeg nok at dette er en låt jeg fort vil glemme. 

Kristian Sognli: – Fengende rytmer, men låten treffer meg ikke. Litt oppbrukt tema?

Clara Klingenström med «Behöver Inte Dig Idag» endte med 87 poeng.

Charlotte Sissener: – Denne skiller seg ut i årets felt synes jeg, veldig fin låt med egenart. Synes det er bra at låten er på svensk også

Alexandrer Gjørøy: – Stemmen til Clara treffer meg midt i hjertet. Kombinert med en ekte og ærlig tekst er dette en vinner for meg.


Eric Saade med «Every Minute» endte med 76 poeng.

Kristian Sognli: – Veldig fengende og moderne låt. Dessverre synes jeg vokalen blir litt nasal, og jeg synes datastemmen i låta er forstyrrende.

Heidi Elisabeth Aarsheim: – Heatets mest moderne sound, tror denne kommer til å bli spilt mye på nattklubber (når de åpner!) men for meg blir den litt for anonym i dette selskapet.

Dotter med «Little Tot» endte med 106 poeng.

Mandy Pettersen: – Jeg digger denne! Knallsterk låt med viktig budskap for fremtidige generasjoner. Dotter er råkul og eier virkelig scenen.

Jonathan Gaathaug: – Her har vi den, vinnerlåta! For en attitude og for et show. Det her elsker jeg! Tror til og med jeg liker den bedre enn Charlotte Perelli sin låt.

Arvingarna med «Tänker Inta Alls Gå Hem» endte med 57 poeng.

Endre Fagervold:Det er gøy å se Arvingarna tilbake i Mello, men denne låta treffer dessverre ikke meg helt. Det er en feelgood-låt, men ikke mer enn det.

Alexandrer Gjørøy: – Herlighet, jeg får bare lyst å danse! For et fengende bidrag. Pluss for svensk tekst, som jeg tror er med på å gjøre at det ikke blir så kleint

Dotter klar favoritt

Det ble fort klart at Dotter er den store favoritten i teamet, med hele 106 av 132 mulige poeng og flest 12’ere. Bak henne på lista er to bidrag med like mange poeng, Clara Klingenström og Tusse. Clara fikk flest 12’ere og tok dermed andreplass i vår vurdering. Helt nederst på lista finner vi dessverre Alvaro Estrella med 55 poeng. Her er det fulle resultatet:


ArtistLåtPoengsum
1. Dotter*«Little Tot»106
2. Clara Klingenström**«Behöver Inte Dig Idag«87
3. Tusse«Voices»87
4. Charlotte Perelli«Still Young»82
5. The Mamas**«In The Middle»76
6. Eric Saade«Every Minute»76
7. Klara Hammarström«Beat Of Broken Hearts»75
8. Paul Ray«The Missing Piece»73
9. Anton Ewald«New Religion»64
10. Danny Saucedo«Dandi Dansa»62
11. Arvingarna«Tänkar Inta Alls Gå Hem»57
12. Alvaro Estrella«Bailá Bailá»55
* Flest antall 12’ere – ** Flest antall 12’ere blant artistene med lik poengsum

Vår vinner: Dotter med «Little Tot»

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien