Presentasjon av deltagerne i den første delfinalen av Melodifestivalen

Foto: Tove Floss

Og så var den første uken av årets Melodifestival i gang! Lørdag entrer årets programleder Oscar Zia scenen, og mest sannsynlig sparker han i gang årets Mello med de berømte ordene «NUUU KJÖR VIII!«

I Avicii-arena er det nå ett yrende liv, da arenaen nå blir bygget og gjort klar for innrykk av artister, programleder, kamerafolk, publikum og presse.

Artistene som deltar i den første delfinalen er :

  • Malou PrytzBananas
  • TheozSom du vill
  • Shirley ClampLet There Be Angles
  • Omar RudbergMoving Like That
  • Danne StråhedHallabaloo
  • Cornelia JakobsHold Me Closer
  • Robin Bengtsson Innocent Love

Vi har tidligere presentert Theoz. Shirley Clamp, Omar Rudberg, Danne Stråhed og Cornelia Jakobs.

I denne artikkelen presenteres Malou Prytz og Robin Bengtsson.

MALOU PRYTZ – Bananas

Årets deltagelse er den tredje for Malou som slo igjennom i Melodifestivalen i 2019 med I Do Me. Da gikk hun direkte til finalen og låta ble en stor hit både på Spotify og på radio. I 2020 var hun tilbake med låten Ballerina som tok seg til andra sjansen, men ikke lenger. Da hun fikk vite at hun skulle få være med i årets Mello, ble hun både sjokkert og veldig glad. Malou mener at Melodifestivalen har betydd mye for hennes utvikling både som individ og artist.

Malou Prytz – I Do Me

Låta Bananas er skrevet av  Alice Gernandt, Jimmy «Joker» Thörnfeldt, Joy Deb og Linnea Deb. Alice Gernandt kjenner vi bedre som artist og tidligere Mello-deltager Ace Wilder. Ace deltok i 2014 med Busy Doin’ Nothin’, i 2016 med Don’t Worry og igjen i 2017 med Wild Child. Jimmy ”Joker” Thörnfeldt har blitt en habil låtskriver til Melodifestivalen. I 2021 var han med på å skrive låtene til Emil Assergård, Eric Saade, Alvaro Estrella og ikke minst vinnerlåten Voices med Tusse. Joy Deb er heller ingen ukjent mann når det gjelder å skrive låter til Mello. Han står bak blant annet Heroes med Måns Zelmerlöv og You Med Robin Stjärnberg. Det samme gjelder Linnea Deb, som også har levert gode bidrag til Mello.

Låta Bananas er litt annerledes enn hva Malou har sluppet tidligere, og er en lærdom til henne selv og den får henne til å slippe seg litt mer løs enn tidligere. Hun tror også at den kommer til å skille seg ut i mengden

ROBIN BENGTSSON – Innocent Love 

Dette blir fjerde gangen Robin deltar i Melodifestivalen. Han slo igjennom i Idol Sverige i 2008, deltok i den svenske Skal vi Danse i 2019, har kommet seg til finalen de tre gangene han har vært med i Mello og i 2017 vant han med låta I Can’t Go On. Da fikk han representere Sverige i ESC i Ukraina, der han endte på en fin femte plass. Blir det en ny seier i Mello på Robin?

Robin Bengtsson – I Can’t Go On

Låta Innocent Love er skrevet av David Lindgren Zacharias, Victor Sjöström, Victor Crone, Viktor Broberg og Sebastian Atas.  David har også skrevet bidraget Best to Come sammen med Lisa Miskovsky, som også er med i årets Mello. Victor Crone er mer kjent som artisten som deltok i ESC for Estland i 2019 med låta Storm, og Victor B er låtskriver. Victor Sjöström og Sebastian Atas er bedre kjent som duoen Jubël.

Innocent Love beskrives som en arenapop/rocklåt som vil gjøre seg bra på en livescene. Det blir mye fart og glede, og låta føles så rett akkurat nå.

Neste uke presenteres de som deltar i den andre delfinalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien