Nå kan du sende inn låt til MGP 2023

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

NRK har i dag åpnet for innsending av bidrag til MGP 2023. Samtidig bekrefter de noen detaljer rundt neste års Melodi Grand Prix-format.

Norges største musikkbegivenhet er etter to år med pandemi tilbake i storformat, med delfinaler og en grand finale som avholdes gjennom januar og februar 2023 – står det i saken på nrk.no.
Dermed er det bekreftet at delfinalene vender tilbake neste år. Vi i ESC Norge har kommet frem til at MGP-finalen etter all sannsynlighet vil avholdes den 11. februar.

Reglene for innsending av sangervirker ganske like som i fjor, og det oppfordres til at minst en av låtskriverne er norske, da MGP ønsker å prioritere og fremme norsk musikkliv.

Hver produsent/låtskriver får sende inn maksimum tre låter.

Alle kan sende inn låter, men artister må ha fylt 16 år for å være med i Eurovision Song Contest.

MGP-sjef Stig Karlsen. Foto: Endre Fagervold / escnorge.no

– Invitasjonen er åpen for alle som skriver låter. Dette er en unik sjanse til å prøve å kapre en plass i verdens største musikkonkurranse. Vi er åpne for all slags musikk innenfor en bred forståelse av pop-sjangeren. Det kan være alt fra sofistikerte vakre poplåter, til beinhard rock, rosa tyggegummipop, og alt imellom, sier Stig Karlsen til NRK.

Du kan lese hele saken og sende inn låt her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien