Oddsen: Hvordan er ståa nå etter semifinale 1?

Eurovision-måneden har endelig startet, og prøvene er i full gang. Fansen sitter spent, og nå om dagen skjer det endringer på oddsen. Vi ønsker å ta deg med på hvordan ståa ser ut nå. 

Eurovisionworld har en oppdatert odds, og nå skal vi dypdykke i oddsen for semifinale 1 og 2, og ikke minst se hvem som er favorittene i årets felt.

Se vår artikkel om semifinale 1 her

Se vår artikkel om semifinale 2 her

Semifinale 2

I den andre semifinalen som vil gå av stabelen torsdag 9. mai, så er det 16 land som skal ut i ilden. 10 av disse skal videre til finalen. Dette er landene som skal konkurrere om disse plassene; Albania, Armenia, Belgia, Danmark, Estland, Georgia, Hellas, Israel, Latvia, Nederland, Norge, Malta, San Marino, Sveits, Tsjekkia og Østerrike. 

Det er vel kanskje denne semifinalen det er mest spenning rundt for oss, da Gåte skal konkurrere om å kvalifisere seg til finalen.

I følge oddsen pr nå så er det disse ti landene som ligger best an til å gå videre til finalen den 11. mai; Nederland, Sveits, Hellas, Israel, Armenia, Norge, Belgia, Georgia, Østerrike og Estland.Oddsen tror derfor at Danmark, Albania, Latvia, San Marino, Tsjekkia og Malta vil ryke ut i semifinale 2, og må se finalen fra sidelinjen.

Siden sist står oddsen rundt hvilke 10 de tror går videre rimelig stille. Nederland og Sveits topper listen med å ha størst sjanse til å kvalifisere seg med 93% sjanse hver, Hellas ligger på en tredjeplass med 89% sjanse sammen med Israel. Armenia har en 88 & sjanse og Norge har en 85 % sjanse. Georgia (81 %), Østerrike (76 %), Belgia (75%), og Estland (70%) ligger på de fire siste sikre plassene med 81% til 70%.

Danmark er landet som oddsen tror kan kjempe mest om en plass med 35% sjanse til å gå videre. Albania ligger rett etter med 32% sjanse. Tsjekkia og Malta ligger nederst på lista med 23% og 19% sjanse til å gå videre. 

Hele bildet:

Semifinale 1 er nå ferdig, og vi fikk se Kypros, Kroatia, Finland, Irland, Litauen, Luxembourg, Portugal, Serbia, Slovenia og Ukraina gå videre. Dette gjorde også at Island, Polen, Australia, Moldova og Aserbadsjan røk ut. Dette har gjort at det har blitt litt endringer på oddsen rundt hele bildet.

Nå må man også huske at fokuset har vært på semifinale 1, så derfor ser man kanskje mest at disse låtene har enten klatret etter sunket. Låtene som har røket ut er nå ute fra oddsen også. Det er derfor pr nå 32 land på oddsen.

Kroatia er fortsatt storfavoritt og har siden sist økt sjansene sine med 11%, de ligger nå med en 35% sjanse på å vinne. Sveits ligger på 17%, opp en prosent siden sist.

Italia har tatt tilbake 3. plassen sin, med sine 10 % sjanse, og Ukraina ligger på en 4 plass med 8 prosent. Irland ligger på en femteplass med 6 % sammen med Nederland.

Norge ligger pr nå på en 15 plass, noe som betyr at de har gått ned på oddsen de siste dagene. Dog har ikke fokuset vært på semifinale 2. Tror dere Gåte kommer til å klatre etter kveldens generalprøve?

Helt nederst ser vi Albania, San Marino og Malta ligge i årets felt.

Hva synes du om resultatet fra semifinale 1? Og hvilke 10 tror du vil gå videre fra semifinale 2?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien