Madden vil vinne MGP med en egen formel

Det nærmer seg MGP, og neste år blir det endringer. Blant annet er juryene drppet. Bra eller dårlig?

 

Madden, eller Marius Njølstad som han heter vil gjerne delta i MGP. Han vil ikke bare delta. Men han vil vinne. Han skal bare forske litt først, og finne formelen.

Madden er en av Norges mest suksessrike låtskrivere og produsenter i 2016. Låta «Golden Light» er en av verdens aller mest spilte låter på Spotify med sine nesten 74 millioner spillinger. Det fører han også tinn i Topp Ti i Norge. Til dagens VG sier han at han har sans for MGP, og særlig tre minutters formatet.

På spørsmål fra VG om hvordan han forsker fram nye låter, for eksempel til MGP sier Maddy:

– Jeg kan bli inspirert av motebildet, hvordan industrien moderniserer de klassiske 70-tallsantrekkene, for eksempel. Da ser jeg om jeg kan oversette det til musikalske bearbeidelser. Plutselig får jeg en hel sjanger jeg kan trekke inn. Hvordan låter future bass med Joe Cocker? Tropical house med The Doors? Eller chill trap med Janis Joplin?

Det er ingenting i intervjuet med Madden som tilsier at han er med allerede i 2017, men om han skulle være det så hadde han jo ikke hatt lov til å si noe om det. Så helt usannsynlig er det jo ikke. 

Les hele intervjuet på VG+ ved å klikke HER

Om Madden skulle delta i MGP med en formelbasert låt, med tanke på seier er det ikke første gangen. I 1982 ble Rene James Herail fra England hyret inn av NRK til å være med Jahn Teigen og Herodes Falsk å lage en låt som skulle vinne. Det resulterte i «Adieu». Det vant ikke, men gjorde det bedre enn nordmenn var vant til på den tiden. Den endte på en 12.plass av 18. 

Nederst i artikkelen ser du  Madden opptre med låta «Golden Light» fra VG-lista Topp 20 i sommer: 

 

 

Hva tenker du? Er det mulig å forske seg fram til en formel som gir seier i MGP. Eller er det bedre å stole på egen smak og intuisjon. Hva om Maddy er en av neste års artister i MGP, tenker du at hans stil vil kunne bringe Norge langt i Eurovision?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien