Dette er de heteste ryktene foran MGP 2021

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK; Mandy Pettersen / escnorge.no; Dizzy Leijon / Wikimedia Commons, lisens: CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jorn_live_at_Brewhouse_-_G%C3%B6teborg.jpg; Steinar Horten; escnorge.no; escnorge.no; Endre Fagervold / escnorge.no

«Nå står vi foran … en vei bare vi kan gå», for å sitere Kate Guldbrandsens «Mitt liv» fra MGP 1987. Vi står foran en lang vei med seks ukers spenning, moro og kanskje litt frustrasjon.

Ingen bekreftet

Foreløpig er ingen artister eller låtskrivere offisielt bekreftet. Men spekulasjoner i miljøet er det alltid. Og jeg, som skriver denne artikkelen; Anders M. Tangen, har i en bloggserie bidratt til dette.

På mandag får vi deler av fasiten. Klokka 12.15 starter presentasjonen av de seks forhåndskvalifiserte artistene. Låtene de skal framføre vil trolig ikke bli presentert da, men senere. Men det vi helt sikkert får presentert er både låter og artister som skal duellere i første semifinale 16. januar.

Kilder escNorge har snakket med som er tett på MGP har ikke gitt oss konkrete navn. Men en av kildene bruker uttrykket «gøyale» om noen av årets artister. En annen kilde lover at at de ligger an til å bli en «knallsesong», hva nå enn det betyr. Så er det flere som antyder at det langt flere store navn, fordi det i år er så få andre arenaer å framføre musikken sin på.

Fire låter

Prosjektleder Stig Karlsen har sagt til oss at han i år mener det er hele fire låter som peker seg veldig ut, og har særdeles gode sjanser til å vinne MGP.

Det er ikke ofte folk i hans posisjon sier slik. Som regel svarer de noe slik som at: Vi heier like mye på alle, folket bestemmer, og vi kan aldri vite hva Europa vil ha. Men i år er altså Stig Karlsen krystallklar: Fire låter med veldig gode vinnersjanser.

En annen kilde som har hørt noen av låtene sier at særlig en av låtene blåste vedkommende av banen. Dette er en låt som skreddersydd for å vinne MGP, sier kilden til oss i escNorge. Vedkommende legger til: Og det tror jeg den kan komme til å gjøre også, om det norske folk stemmer den fram.

En kilde i musikkmiljøet sier at det i år er numre som er rimelig spesielle. Noe som folk kanskje skal bryne seg litt på. Hva alt dette betyr vil jo avdekkes uke for uke inn mot finalen.

Ryktene

Så til artistene det spekuleres omkring. Klikker du på navnet i blått, så kommer du til et blogginnlegg om hver enkelt artist. Der vil du kunne se låter og informasjon om hver enkelt.

Jørn Lande fra konsert i Gøteborg. Foto: Dizzy Leijon.

Det er nesten helt sikkert at heavy-rock vokalist Jørn Lande er med. Jørn Lande går i musiker-kretser for å være en av verdens beste heavy-vokalister. Med seg på laget skal han ha noen av landets aller beste i generen.

Alt tyder også på at artisten Ane Finstad under artistnavnet Ane Fin skal være klar. Ane Fin skriver mest norsk pop, gjerne om ungt hjerte og tung smerte. På norsk.

Kevin Haugan, som blant annet spilte julenissens hjelper «Pihl» i Snøfall, og som har vært med på flere musikaler og hadde en hit i fjor med «Ti Amor» er også blant de svært sannsynlige.

Blant de litt mer usikre, men som vi mener kan være aktuelle er:

Ingeborg Walther i Stjernekamp. Foto: Julia Marie Nagelstad

Ingeborg Walther. Hun kom nesten helt til finalen i Stjernekamp i fjor, og har opptredener bak seg på både TV og i musikaler. Vidar Villa. Han har en kalender hvor han har konsert den kvelden det er finale, men slike ting kan jo ordnes. Det er noe som tyder på at han kan være aktuell. Men er blant de litt mindre hete kandidatene.

Foto: Steinar Horten

Bendik Qvam er et ukjent navn for mange. Men mer kjent i folkemusikk-kretser. Bendik lager spennende musikk med pop og folkemusikk. Med trøkk som han sier det.

Det snakkes i enkelte kroker om «Wig Wam». De slipper nytt album tidlig i Januar. Men, er det sannsynlig med både Jørn Lande og Wig Wam? Det gjenstår å se.

Alexandra Rotan sammen med KEiiNO i 2019. Foto: Mandy Pettersen, escNorge.

Et annet navn som dukker opp er Alexandra Rotan. Kan det være at hun går solo i MGP i år?

I tillegg til dette er det noen som nevner Marion Ravn, og at NRK har forsøkt å få henne med i flere år. Et annet navn som har vært oppe i flere år er Bjørn Olav Edvardsen, kjent som finalist i Idol tilbake i 2005. Kanskje er dette hans år? Den noe spesielle artisten Rebmoe er nevnt også, mest kjent for låta «I don´t speak french».

Raylee som var med i fjor har lovet ny musikk, og har vært i Sverige sammen med Eurovision-musikk-makere. Kan hun være ute etter revansj?

Hip Hop, Rock og norsk party

Alle vi har snakket med som kjenner årets startfelt sier at det er mye spennende i år som er morsomt, utfordrende og ekstremt fengende. Det skal være en større og tydeligere genre-bredde enn de siste åra. Blant annet skal hip-hop generen være representert med en medie-profilert rapper med mange fans blant en del av Grand Prix-publikummet. Det skal være med høy-kvalitetsrock og musikk av det mer eksperimentelle og morsomme slaget.

På mandag vet vi det hele! Det blir i alle fall spennende!

Lanseringen sendes på NRK.no på NRK1. I tillegg vil vi her på escNorge sende direkte, og forsøke å få snakke med artistene, digitalt. Det blir ikke fysisk pressekonferanse i år.

Her er en spilleliste på Spotify med de sannsynlige MGP-artistene. Her legges artister inn etterhvert som det dukker opp ny info 🙂

Del:
Relaterte artikler