YLE har valgt programleder til UMK!

Foto: Yle/Mona Salminen, Milla Määttä

Da har YLE endelig valgt hvem som skal være programleder for årets utgave av Uuden Musiikin Kilpailu (UMK).

Valget falt på Antti Tuisku. Antti er en finsk popsanger, som startet sin karriere i den finske versjonen av Idol i 2003. Der endte han på en hederlig tredjeplass. Han har gitt ut 12 album, har vunnet den finske «Skal vi Danse?» og under Emma-gaala i 2016 vant han prisen for Beste Mannlige Artist 2015 og albumet «En kommentoi» vant prisen for Årets plate og Årets Beste Pop album.

Dette er første gangen Antti skal være programleder for en direktesending, noe han ser på som ett privilegium. Han ser også på det som en stor ære å ta over stafettpinnen etter Krista Siegfrids som har vært programleder siden 2016. Han kommer også til å opptre i pausen sammen med en artist som vil bli annonsert senere. Det blir derimot ikke første gangen Antti Tuisku blir å se på scenen i UMK. I 2015 opptrådte han i pausen med en egen versjon av «Hard Rock Halleluja» og sin egen låt «Peto on irti» (The Beast is released).

Antti Tuisku blir ofte nevnt når det spekuleres i hvilke artister som skal være med i UMK. Han sier at han ikke vil si at han aldri kommer til å delta, men at han da må ha tid til å fokusere 100% på deltagelsen sin.

UMK 2021

Finalen av Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) avholdes lørdag den 20. februar i Mediapolis tv-studio i Tammerfors. Konkurransen blir sendt online med kommentarer på finsk, svensk, russisk og engelsk. De svenske kommentatorene er Johan Lindroos og Eva Frantz som mange av oss kjenner fra programmet «De Eurovisa» på YLE.

De som konkurrerer om å bli Finlands representant til årets ESC i Rotterdam er OskrTeflon Brothers X PandoraDannyLauraAkselBlind Channel og Ilta.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien