NRKs kostymedesigner: Kåpen til TIX er blytung!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Vi har slått av en prat med Susanne Hoftun, NRKs kostymedesigner i Rotterdam. Hun fortalte oss om hvor mye arbeid som er lagt ned i det oppgraderte kostymet til TIX.

Når TIX hadde sine første prøver på søndag 9. mai fikk vi se ham iført et oppgradert kostyme, hakket mer glamorøst enn det vi så i MGP-finalen. Gullklærne fra MGP er byttet ut med lysere og mer eksklusive materialer, dekket i tusenvis av Swarovski-stener, limt på for hånd av blant annet Hoftun selv. Også dansernes kostymer har fått en liten oppgradering.

Susanne Hoftun har vært med som kostymedesigner for NRK i Eurovision siden 2010. Hun stod blant annet bak antrekket til Mørland og Debrah Scarlett, Agnete, KEiiNO og mange flere. Hun syns alle kostymene har vært morsomme å jobbe med, men syns nok det er litt ekstra gøy med TIX sitt kostyme som litt mer ekstremt. Det krever mye mer logistikk fordi det er så svært, med kåpen og vingene.


Foto: Privat

Vi hørte TIX fortelle om sitt tunge kostyme etter prøvene i går, og Hoftun sier det var omtrent 160 kilo totalt som NRK sendte av gårde, nedover til Rotterdam. I tillegg til den hvite kåpen som TIX har på seg på scenen, har Hoftun også laget enda en kåpe til han, en litt lettere utgave, som han skal bære når han befinner seg i greenroom etter sin opptreden. Den han har på seg på scenen er rett og slett for tung til å ha på seg hele tiden.

Susanne fortalte også hvor åpen og uredd TIX har vært i denne prosessen, helt fra de startet å brainstorme sammen.

Se hele praten med Susanne Hoftun her:

Vi takker Susanne for den hyggelige praten og det lille innblikket vi fikk i NRKs og Norges kostymeavdeling i Eurovision. Vi gleder oss til å se TIX i det flotte kostymet sitt igjen på den neste prøven, onsdag 12. mai kl. 14:20.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien