ESC Norge vurderer: Forhåndskvalifiserte – hvem blir vår vinner?

Foto: EBU / THOMAS HANSES

I denne artikkelserien har 19 team-medlemmer fra ESC Norge vurdert årets 39 Eurovision-låter. Her kommer vi til å vurdere låtene av tre artikler der låtene vil bli presentert i den startrekkefølgen de starter i sin semifinale. Hvilken låt kommer til å seire vår vurdering til slutt? Følg med!

I neste uke starter Eurovision-uka. Tirsdag 18. mai kommer den første semifinalen til å gå av stabelen med blant annet Norge i aksjon. Torsdag 20. mai vil den andre semifinalen være, mens lørdag 22. mai vil finalen av årets Eurovision Song Contest holdes i Rotterdam. Sendingene starter klokken 2100.

I vurderingsartikkelen har vi sammenfattet et avsnitt om hver låt som er basert på alle kommentarene som vi har fått inn fra teamet. Under låta vil dere få poengsummen, samt en mulighet til å bli bedre kjent med artistene. Til slutt vil det komme en liste over rekkefølgen, samt hvilke ti som ville gått videre hvis vi kunne bestemme.

Disse låtene ble vurdert før prøvene.

Les vår vurdering av semifinale 1 her

Les vår vurdering av semifinale 2 her

Årets forhåndskvalifiserte låter:

Frankrike – Barbara Pravi – «Voilà»

En stor, sterk og vakker fransk ballade. Den fremføres elegant, klassisk og sårbart. Selv om noen synes bidraget blir for mye, er det flere som tror vi ser neste års finale i Paris. Finaleplassen er i alle fall på plass, så får vi se hvor langt Barbara kommer på veien mot toppen!

Sjekk ut vårt intervju med Barbara Pravi her!

Poeng: 164 av 228 mulige poeng.

Italia – Måneskin – «Zitti e buoni»

Italiensk rock faller i smak hos de aller fleste. Skal man tro teamet er dette bidraget sexy, rått og heftig. Det er til og med så rått at det høster 12 poeng fra en som ikke liker rock. For noen hører ikke rock hjemme i Eurovision, men de fleste har såpass tro på dette at de tror Måneskin kan konkurrere om å nå helt til topps!

Poeng: 161 av 228 mulige poeng.

Nederland – Jeangu Macrooy – «Birth Of a New Age»

Det er kanskje bra at Nederland slipper å kvalifisere seg gjennom semifinalene, for teamet vårt er absolutt ikke overbevist … De fleste synes dette er et skuffende svakt bidrag, og er skråsikre på at vi ikke skal til Nederland igjen neste år. Jeangu høster skryt for å dra inn sine Surinamske røtter i bidraget, og rytmene oppfattes fengende for flere i teamet. Stemmen og budskapet sankes det også plusspoeng for.

Sjekk ut vårt intervju med Jeangu Macrooy her!

Poeng: 82 av 228 mulige poeng.

Spania – Blas Canto – «Voy a quedarme»

Det spanske bidraget får veldig blandet mottakelse i teamet. Dette treffer noen rett i hjerterota, mens andre synes den er kjedelig og forglemmelig. Blas mottar poeng fra hele skalaen, og ender opp midt på treet. Ikke alle synes potensialet er nådd, og det har blitt nevnt at forhåndskvalifiseringen dreper litt av det spanske konkurranseinstinktet. Heldigvis menes det også at Blas stiller med en av konkurransens sterkeste låter og stemmer!

Poeng: 131 av 228 mulige poeng.

Storbritannia – James Newman – «Embers»

Storbritannias bidrag når ikke opp til øverste hylle hos noen i teamet. Den er unektelig fengende og groovy, og rekken med blåsere faller i smak hos flere. Det kommer imidlertid frem at dette bidraget er kjedelig og forglemmelig. Kanskje hadde denne gjort seg bedre i Melodifestivalen for noen år siden?

Poeng: 113 av 228 mulige poeng.

Tyskland – Jendrik – «I Don’t Feel Hate»

Det tyske bidraget går hardt ut med en irriterende positivitet. Bare en fra teamet gir dette bidraget poeng blant de høyeste. Dessverre vekker bidraget negative følelser hos majoriteten av teamet, kanskje stikk i strid med det han prøver på.

Sjekk ut vårt intervju med Jendrik her!

Poeng: 80 av 228 mulige poeng.

Resultat:

Her er resultatet av ESC Norges vurdering av de forhåndskvalifiserte låtene. Under vil dere finne vår helhetsvurdering og vinner. Låtene som er uthevet er de låtene som ville vært i vår finale ut fra disse vurderingsartikkelene.

LandPoeng
1. Frankrike164 poeng
2. Italia161 poeng
3. Spania131 poeng
4. Storbritannia113 poeng
5. Nederland82 poeng
6. Tyskland80 poeng
Vår vurdering av de forhåndskvalifiserte låtene.
LandPoengLandPoeng
1. Sveits176 poeng*21. Estland116 poeng
2. San Marino176 poeng22. Polen113 poeng*
3. Kypros172 poeng23. Kroatia113 poeng
4. Malta167 poeng24. Storbritannia113 poeng
5. Frankrike164 poeng25. Slovenia111 poeng*
6. Italia161 poeng26. Serbia111 poeng
7. Aserbajdsjan149 poeng*27. Russland106 poeng
8. Hellas149 poeng28. Bulgaria103 poeng*
9. Sverige142 poeng29. Belgia103 poeng
10. Litauen141 poeng30. Østerrike97 poeng
11. Norge 139 poeng31. Latvia94 poeng
12. Albania136 poeng32. Nord-Makedonia93 poeng*
13. Moldova135 poeng33. Tsjekkia93 poeng
14. Finland132 poeng*34. Portugal92 poeng
15. Israel132 poeng35. Ukraina89 poeng
16. Spania131 poeng36. Nederland82 poeng
17. Danmark125 poeng37. Tyskland80 poeng
18. Irland120 poeng38. Australia79 poeng
19. Romania118 poeng*39. Georgia50 poeng
20. Island118 poeng
Vår helhetsvurdering.
* flere 12 poengere.

Så med det ville Sveits vunnet i vår vurdering med lik poengsum som San Marino. De vinner på å ha flere 12 poengere. Kypros tar en god tredjeplass.

Sjekk ut vårt intervju med Gjon’s Tears her!

Er du enig med vår vurdering? Hvem tror du vinner årets Eurovision Song Contest?

[yop_poll id=»3″]

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien