Hva med… JOWST???

Foto: Mandy Pettersen / escnorge.no

Det er nå en uke til vi får vite fasiten på hvem som er med i MGP 2023, men frem til det fortsetter vi å spekulere og grave i mulige kandidater. I dag tar vi for oss enda en tidligere MGP-vinner som muligens gjør comeback i MGP-sirkuset, nemlig JOWST!

Joakim, JOWST, With Steen debuterte i MGP 2017 sammen med Aleksander Walmann og «Grab the Moment». Duoen vant MGP-finalen dette året og reiste til ESC i Kiev, der de sikret Norge en 10. plass i Eurovision-finalen.

Året etter var gutta tilbake, men den gangen stod Walmann alene på scenen mens JOWST var med som låtskriver på «Talk to the Hand«. I 2020 var JOWST nok en gang med å skrive en MGP-låt, den gangen sammen Alexander Rybak og Magnus Bokn. Låta het «Over the Sea» og tok seg til MGP-finalen i Trondheim Spektrum.

JOWST skjønner nok at MGP-scenen er en fin plattform for å vise frem musikken sin og har fortsatt å holde kontakt og samarbeide med artister og andre som tidligere har deltatt i konkurransen. I våres fikk han også være med på den viktige jobben som en del av den norske juryen i Eurovision.

I høst deltok han på låtskriver-camp sammen med blant annet Ketil Mørland og Gjon’s Tears. Kanskje skapte de noe som MGP-redaksjonen kan ha fått lyst til å ta med i 2023?

Hvis man sjekker JOWST sin TikTok og Instagram kan man se at han nå har festet en del MGP og ESC-relatert innhold øverst på profilen sin, og denne høsten har han også begynt oppladingen til den kommende Eurovision-sesongen på twitter-kontoen sin!

For ca. syv uker siden, nøyaktig den samme dagen som programlederne for MGP tok pressebilder på NRK, la JOWST ut en video på sin Instagram-story der han på vei for å gjøre «noe». Han kunne ikke si hva eller hvor, men han var da på vei til noe spennende og hemmelig. En litt merkelig timing å drive med hemmelige ting, syns nå vi! Det er ikke utenkelig at flere gjorde pressebilder til MGP denne dagen.

Foto: escnorge.no

JOWST står gjerne for det musikalske og er, så vidt vi vet, ingen vokalist. Dersom JOWST faktisk dukker opp i MGP igjen er det derfor svært sannsynlig at han vil ha med seg en som synger vokalen på låta. Blant artistene han nylig har samarbeidet med finner vi navn som Mørland, Agnete, Chris Medina, Hanna Gail og Byron Williams Jr. Kanskje vi får se noen av disse artistene sammen med JOWST i ny MGP-superduo?

Se andre navn på ryktebørsen til MGP 2023:
– Sandra Lyng
– Rasmus Thallaug
– Ulrikke Brandstorp
– Akuvi

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien