Hvorfor – MGP – 1985

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Av og til kan man jo lurer på hva som skjer i vår elskede konkurranse og i denne serien skal jeg kommentere noen episoder og hendelser som så absolutt fortjener tittelen «Hvorfor».

Tidlig på 90-tallet var det vel skulle den norske MGP-klubben kåre 80-tallets beste MGP-låt og man skulle jo tro at Bobbysocks burde vunnet den seieren sånn passe greit, men den gang ei, det var Anita Skorgan og hennes låt «Karma» fra 1985 som tok den seieren.

Stort sett er det vel de låtene som har vunnet MGP hvert år folk flest husker, men jeg tror nok en god del husker denne perlen av en låt fra en av de norske MGP-dronningene vi har.

Selv om jeg elsker denne låten og vel liker den et lite hakk bedre enn «La Det Swinge» kan man nesten ikke si at feil låt vant all den tid akkurat denne låten gikk hen og vant Norges første ESC-seier.

For første gang prøvde NRK seg på internasjonale jury og det var i grunn ganske så store navn man hadde hentet inn for å gi sine personlige stemmer og det skulle vise seg at samtlige av de fire dommerne hadde «Karma» på første plass og dermed ble man jo litt i tvil om det var et rett valg å sende en swingende låt av gårde til ESC-finalen.

En av jurymedlemmene svarte når han ble spurt om vedkommende trodde at «La Det Swinge» kunne vinne at det var han redd for ikke kom til å skje og den britiske dirigenten Ronnie Hazlehurst som sa dette dirigerte ikke det britiske bidraget dette året og fikk dermed ikke oppleve at han tok feil til stede i arenaen.

Nå skal det sies at Bobbysocks hos de selvsamme utenlandske jurymedlemmene fikk 2 andreplasser og 2 tredjeplasser så disse jurymedlemmene hadde sin del av æren for at to glade jenter gikk hen og vant, folkejuryene i Tromsø og Porsgrunn likte deres låt mindre enn disse utlendingene.

Men, man kan jo bare under på hvorfor denne låten ikke ble sendt inn et annet år, dette året var det riktignok kun 10 inviterte komponister som fikk delta og siden Anita Skorgan var blant disse er det vel lite trolig at hun hadde spart denne og sendt den et annet pr, man vil jo gå ut fra at hun ikke visste hvem andre som var invitert.

Dog, da hun var på MGP-treff for en del år siden innrømmet hun at akkurat dette tapet var ganske så tungt å svelge og jeg forstår henne, for dette er en mega-bra låt og altså kan man lure hvordan den hadde gjort det internasjonalt, la oss si året etter.

Hvorfor skal det være slik at noen MGP-årganger har flere låter som burde vunnet, det er et spørsmål jeg kommer til å spørre igjen, nyt litt karma i mellomtiden dere.

Del:
Relaterte artikler