Disse 15 kjemper om den siste finalebilletten i kveld!

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Totalt skal 12 artister kjempe i den store finalen på lørdag. 11 av de er allerede valgt ut og i kveld blir det wild card-sending der den siste av årets finalister skal velges.

I løpet av programmet får vi se klipp av fremføringene som artistene gjorde i sine respektive delfinaler. Man kan begynne å stemme når sendingen begynner. Det blir også andre innslag og hyggelig prat underveis. Når en vinner er kåret vil artisten bli oppringt på direkten.

Programmet sendes i kveld, 15. februar kl. 20:00-23:00 på:

  • NRK 1 (pause 21:00-21:20 med nyheter)
  • NRK P1
  • nrk.no/mgp

SLIK STEMMER DU

All avstemming i årets MGP foregår på nett og du må huske å lage en profil før du kan stemme. Vi anbefaler at dette gjøres før sendingen da man bare har 3 minutter under hver avstemming. Les mer på NRKs egne sider her.

Sistesjansen er et grep for at publikum kan fortsette å heie på sine favoritter, selv om de ikke gikk videre fra delfinalene. Det gjør også at alle deltagerne kan bygge engasjement over lengre tid, og ta del i MGP helt frem til finaleuken, sier MGP-sjef Stig Karlsen til NRK.
Noen låter er av en slik karakter at publikum kanskje trenger å høre de et par ganger før man får ordentlig tak på låta. Det finnes eksempler i Europa på at låter som har vært innom en sistesjanse, har vunnet den store finalen. Med andre ord, her kan alt skje.

Her kan du se escnorges intervjuer med alle de 15 artistene, samt alle livestreamer fra MGP-sesongen 2021:

I denne spillelisten finner du alle våre intervjuer og livestreams fra MGP-sesongen 2021.

Disse 15 konkurrerer i kveldens «Sistesjanse»

Fra 1. delfinale:

Beady Belle: «Playing with fire»
Tekst/Melodi: Beady Belle

– Etter delfinalen har jeg prøvd å spre låten så godt jeg kan på sosiale medier og på Youtube. Det er stor interesse for låten, så det er fint. Jeg håper låta skal tale for seg. Jeg brenner for musikken, for låten og that’s it, sier Beady Belle til NRK.

Jorn: «Faith Bloody Faith»
Tekst/Melodi: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen

– Det ble nærmest en gavepakke å bli stemt ut i delfinalen, da vi nå opplever en fantastisk og rørende mobilisering rundt «Faith Bloody Faith» for å få den til finalen via «Sistesjansen»! Låta er godt musikalsk håndverk og har blitt en hit både blant rockere og folk som vanligvis ikke er opptatt av rock, men liker god musikk. Vi er utrolig takknemlige! MGP trenger definitivt mer rock, og vi er klare, sier Jorn til NRK.

Stina Talling: «Elevate»
Tekst/Melodi: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella, Monika Engeseth

– Å få kommet til finalen hadde virkelig vært en drøm! Jeg vil heller bli overrasket enn skuffet, så jeg fokuserer mest på å være glad for det jeg allerede har opplevd. Jeg lover jeg skal opptre bedre om jeg kommer videre til en finale, sier Stina Talling til NRK og legger til #JegVarPissNervøsIDelfinalen.

Les mer om artistene fra 1. delfinale her

Fra 2. delfinale:

Maria Solheim: «Nordlyset»
Tekst og melodi: Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder, Torgeir Ryssevik og Maria Solheim

– Jeg hadde gitt mye for å få sitte på den soppen igjen og hadde blitt inmari glad om folket stemte «Nordlyset» videre til finalen. Jeg forstår at dette kanskje ikke er en typisk MGP-låt, men nettopp derfor håper jeg at så mange som mulig stemmer den videre. Det er en sang om håp, og det trenger vi nå. Sangen har også fått seg en fin radiolisting på P1, noe jeg synes er særdeles stas, sier Maria Solheim til NRK.

Ketil Stokkan: «My life is OK»
Tekst og melodi: Ketil Stokkan

– Hvorfor skal jeg gå videre til finalen? Fordi jeg har det beste refrenget, en viktig tekst og de fineste damene, sier Ketil Stokkan som forteller at han siden delfinalen har spilt inn låta og videoer med elevene på skolen og gjort en rekke intervjuer.

Daniel Owen: «Psycho»
Tekst og melodi: Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade, Marius Hongve, Henrik Høven, Patrick Brizard, Jørgen Troøyen, Leif Inge Fosen og Marcus Nilsen Ulstad

– Det å bli den ene artisten som ble trukket inn i konkurransen igjen hadde vært helt utrolig. Når man holder på med noe man virkelig elsker vil slike «bekreftelser» ha alt å si. Ønsket mitt er å underholde det norske folk og om jeg kan få sjansen til å gjøre det på MGP-scenen igjen så ville det vært en drøm som gikk i oppfyllelse, sier Daniel Owen til NRK.

Les mer om artistene fra 2. delfinale her.

Fra 3. delfinale:

Ole Hartz – «Vi er Norge»
Tekst/melodi: Rein Mellbye Van Vliet, Eirik Næss, Ole F. Hartz Gravbråten, Magnus Hagen Clausen og Petter Bjørklund Kristiansen

– Jeg har blant annet jobbet mye med lokale medier for å prøve å få «moingene» til å våkne. Jeg vet konkurransen blir veldig tøff siden det er utrolig mange sterke låter med i årets MGP, og hver og én har sin egen sjarm. Men jeg gir «sistesjansen» et godt forsøk og krysser fingrene, sier Ole Hartz til NRK og forteller at han er målløs av tilbakemeldinger fra Eurovision-fans i utlandet.

Big Daddy Karsten – «Smile»
Tekst/melodi: Karsten Dahl Marcussen, Are Næsset og Pål Gauslaa Sivertzen

– Jeg er ikke 20 år og har 100.000 følgere på Insta og Tiktok, men jeg har rappa i 20 år og lagt ned 100.000 linjer i løpet av mitt liv, haha! Derfor har jeg brukt det jeg kan for å skape engasjement og spilt inn en video der jeg rapper over gamle MGP-hits og prøver å sjarmere til meg noen stemmer, så får vi se om det holder. Hadde betydd verden for meg å ta «Smile» til finalen, sier Big Daddy Karsten til NRK.

Dinaye – «Own Yourself»
Tekst/melodi: Christian Ingebrigtsen, David Thulin og Dina Matheussen

– Jeg er så spent på hvordan det skal gå til mandag! Jeg synes det er veldig gøy at vi får en siste sjanse til å være med i finalen. MGP så langt er noe jeg kommer til å huske livet ut. Jeg håper virkelig de der hjemme vil stemme på meg slik at denne reisen fortsetter, men hvis det ikke går den veien, gleder jeg meg uansett til å dele ny musikk, sier Dinaye til NRK.

Les mer om artistene fra delfinale 3 her.

Fra 4. delfinale:

Marianne Pentha & Mikkel Gaup: «Pages»
Tekst/melodi: Vanessa Liftig, Robin Lynch, Marianne Pentha og Mikkel Gaup

https://www.youtube.com/watch?v=chF2QOxV6FQ

– Vi er så rørt over alle de nydelige tilbakmeldingene vi har fått etter at vi framførte «Pages» i MGP, og ikke minst over å se all mobilisering blant fansen den sista uka! Vår største drøm er å lage MGP-historie ved å ha to låter med joik i den norske finalen, sier Marianne Pentha og Mikkel Gaup til NRK.

Royane: «Circus»
Tekst/melodi: Royane Harkati (Royane)

https://www.youtube.com/watch?v=C4No9zFklfw

– Jeg vil at når noen ser eller hører et av mine «kunstverk», så er det tydelig at jeg har skrevet låt og står bak den visuelle ideen. Ved at jeg er med på hvert eneste ledd i prosessen, får jeg så mye som mulig av meg i kunsten. Jeg representerer nok det motsatte av janteloven, og kanskje Norge trenger en Royane for å løsrive seg fra den? Jeg håper dere synes at vi trenger Circus i MGP, sier Royane til NRK.

Landeveiens Helter: «Alt det der»
Tekst/melodi: Lars-Erik Blokkhus, Petter Bjørklund Kristiansen og Thor-Erik Claussen

https://www.youtube.com/watch?v=XwdbyJ2tChA

– Først av alt vil vi takke for all oppmerksomheten vi har fått den siste uka! Sjukt kult at vi har den nest største MGP-låta på Spotify akkurat nå! Svær takk til alle som lytter! Vi krysser fingrene for at vi får muligheten til å vise oss frem enda en gang. Det var så sinnsykt deilig å få lage show på en scene igjen, sier Stian «Staysman» Thorbjørnsen til NRK på vegne av gruppa.

Les mer om artistene fra 4. delfinale her.

Fra 5. delfinale:

RIVER: «Coming Home»

Tekst/melodi: Thomas Heiland, Lennart Karlsen, Magnus Claussen, Simen Meland Handeland og Tommy La Vardi

https://www.youtube.com/watch?v=b8Odo9IUd20

– Det er selvfølgelig kjipt å ikke få bli med til finalen, men vi gjorde vårt beste. Vi håper folket ønsker oss med llikevel og stemmer oss inn som «Wild Card»! Så nå det neste døgnet blir det å prøve å sanke nok stemmer til å bli med i dansen igjen, sier duoen til NRK.

Ane.Fin: «Walking In My Sleep»
Tekst/melodi: Ane Caroline Finstad (Ane.Fin), Niklas Rosström, Espen Andreas Fjeld, Kim Rune Hagen og Vebjørn Jernberg

– Det å få en mulighet til å være med i Grand prix i en pandemi er i seg et privilegium, og helt sinnsykt fett! Men så å få muligheten til å dele scene med tidenes beste MGP-artister, det overgår det meste for meg altså! Jeg vet ikke om jeg klarer å tenke på noe annet de neste 48 timene enn dette, «Sistesjansen» er jo allerede på mandag, sier Ane.Fin til NRK.

TuVeia: «Bli med meg på gar’n»
Tekst/melodi: Kristian Galaaen Bredalslien, Roar Galaaen Bredalslien, Bendik Johnsen, Torgeir Ryssevik, Carl-Henrik Wahl, Jonas Holteberg Jensen, Sindre Timberlid Jenssen og Sarah A. V. Johnston

https://www.youtube.com/watch?v=C0DGH9K7IHQ

På «bælfeit» dialektskriving til NRK har TuVeia dette å si om Sistesjansen: Førr oss så e det å kommå te delfinalen allerede en seier i seg sjøl, men om vi skul vørr så heldig å bli stemt viar te finalen så e det bære å ha seg TUVEIA! Da ska te og med avløsaren få fri.

Les mer om artistene fra 5. delfinale her.

Hør alle MGP-låtene i vår spilleliste på Spotify:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien