ESC Norge vurderer: Semifinale 2

Foto: EBU / NATHAN REINDS

I denne artikkelserien har team-medlemmer fra ESC Norge vurdert årets 40 Eurovision-låter. Her kommer vi til å vurdere låtene i tre artikler der låtene vil bli presentert i den startrekkefølgen de starter i sin semifinale. I går var det Hellas og Amanda Tenfjord som gikk seirende ut av vår vurdering, med Subwoolfer hakk i hæl. Her får du svaret på hvem som er vår favoritt i torsdagens semifinale.

I denne artikkelen har vi sammenfattet et avsnitt om hver låt. Dette er basert på alle kommentarene som vi har fått inn fra teamet. Poengene vi har benyttet er de vanlige Eurovision-poengene 1-8, 10 og 12. Under den enkelte låt vil dere få poengsummen, men selve resultatlisten vil presenteres til slutt i artikkelen.

Låtene ble vurdert før prøvene.

Årets låter i semifinale 2:

FINLAND – The Rasmus – Jezebel

Vel blåst fra Finland! The Rasmus sanker jevnt over høye poeng fra teammedlemmene. Dette bringer gode minner fra tidlig 2000-tall. At låten befinner seg i landskapet som bandet er kjent for, synes vi er et stort pluss. Godt og fengende refreng.

Poeng: 70 av 96

Fikk du med deg intervjuet vi gjorde med The Rasmus tidligere i år? Sjekk det ut HER.

ISRAEL – Michael Ben David – I.M

Michael har attitude til tusen og låten er fengende, men den blir også litt masete og klatrer ikke helt til topps på vår liste. Flere i teamet synes imidlertid at den revampede versjonen er bedre enn den opprinnelige.

Poeng: 43 av 96

SERBIA – Konstrakta – In Corpore Sano

Dette er en unik låt som ikke går i glemmeboka med det første. Flesteparten i teamet liker denne veldig godt. Originalt, rått og kult er superlativer som nevnes. Det trekkes imidlertid også frem at det er en meget spesiell låt som det kan ta tid å like.

Poeng: 66 av 96

Sjekk ut vårt intervju med Konstrakta HER.

ASERBAJDSJAN – Nadir Rustamli – Fade To Black

Denne balladen synes vi ikke klarer å hevde seg helt. Stemmen til The Voice-vinner Nadir hever låten betraktelig, og det er en del fine elementer her, men dessverre blir den likevel forglemmelig.

Poeng: 32 av 96

GEORGIA – Circus Mircus – Lock Me In

Circus Mircus fra Georgia splitter teammedlemmene. Noen går ikke i gang på denne i det hele tatt, og synes det blir for monotont og repeterende, mens andre mener dette er både sprekt, forfriskende og irriterende fengende.

Poeng: 32 av 96

MALTA – Emma Muscat – I Am What I Am

Noen synes Emma leverer fin pop, mens andre mener låten mangler litt brodd for å hevde seg i ESC-kalaset. Generisk og lite nytenkende blir også nevnt.

Poeng: 37 av 96

Vårt intervju med Emma kan du se HER.

SAN MARINO – Achille Lauro – Stripper

Det er litt splittelse også om Achille fra San Marino. Noen synes dette er deilig, rått og sexy, mens andre mener at låten ikke er sterk nok selv om Achille er en kul fyr. Andre igjen mener låten blir både rotete og slitsom.

Poeng: 43 av 96

AUSTRALIA – Sheldon Riley – Not the Same

Teamet deler seg litt på midten når det gjelder Sheldon fra Australia også. Flere mener han har fantastisk vokal og at låten er nær og inderlig. Hans helt ekstraordinære fremførelse løfter låten. Andre mener at det er enda en ballade som ikke skiller seg ut fra de andre mannlige balladene i år.

Poeng: 43 av 96

Se vårt intervju med Sheldon HER.

KYPROS – Andromache – Ela

Kypros serverer oss drømmende lett pop, men mangler litt personlighet for å få teamet helt i gang. For noen blir dette for uoriginalt og kjedelig, men plusspoeng for det etniske lydbildet og for at Kypros gir oss noe som ligger nærmere deres egen musikkultur.

Poeng: 51 av 96

IRLAND – Brooke Scullion – That’s Rich

Teamet er litt delt i synet på Brooke fra Irland. Noen elsker simpelthen beaten i denne låten og synes den er utrolig kul i studioversjon, men er litt usikre på hvordan det vil holde live. Andre synes dette blir litt for traurig og at låten kommer ti år for sent.

Poeng: 41 av 96

Sjekk ut vårt intervju med Brooke HER.

NORD-MAKEDONIA – Andrea – Circles

Denne frykter vi blir forlatt i semifinalen. Låten har en god beat og mye attitude som vi liker, men den går ikke hjem hos alle. Samtidig nevnes det at den kan være kraftig undervurdert.

Poeng: 38 av 96

ESTLAND – Stefan – Hope

Stefan fra Estland sanker høye poeng fra flere i teamet. Andre savner mer country og at det blir for likt Avicii. Flere trekker frem den gode stemmen, og at han har med seg et fint budskap om håp til Torino.

Poeng: 62 av 96

ROMANIA – WRS – Llámame

Heftige rytmer, la oss danse! Romania gir oss smektende sydlandske toner som mange i teamet setter pris på. På den negative siden nevner noen at den blir uoriginal og at versene trekker ned en del.

Poeng: 57 av 96

POLEN – Ochman – River

Når det gjelder Polen er teamet ganske samstemte. Ochman plukker høye poeng fra flesteparten av oss. Dette er mørkt og dramatisk og Ochman leverer en sterk vokal. Moderne pop på sitt beste, med en god tekst attpåtil.

Poeng: 70 av 96

Se vårt intervju med Ochman HER.

MONTENEGRO – Vladana – Breathe

Denne låten deler også teamet. Balkanballaden drukner litt i årets balladejungel og girer ikke opp enkelte, mens andre synes den er vakker med et refreng som sitter virkelig godt.

Poeng: 41 av 96

BELGIA – Jérémie Makiese – Miss You

The Voice-vinneren Jérémie slår dessverre ikke helt an hos flesteparten av teamet. Kul beat og bra stemme nevnes av noen, men andre synes vokalen blir smått skrikende. Ellers er det en sjanger som ikke treffer alle.

Poeng: 32 av 96

Les vårt intervju med Jérémie HER.

SVERIGE – Cornelia Jakobs – Hold Me Closer

Cornelia sanker høye poeng fra samtlige teammedlemmer. Hun formidler låten på en formidabel måte og den raspete vokalen er perfekt. Vakkert, sårt og nært. Vi blir ikke overrasket om Sverige stikker av med seieren i år.

Poeng: 80 av 96

TSJEKKIA – We Are Domi – Lights Off

Hitliste-materiale! Dominika, Casper og Benjamin er en kul trio som vi håper får skinne i Torino. Dette er herlig elektropop med en tydelig nordisk lyd.

Poeng: 66 av 96

Sjekk ut vårt intervju med norsk-tsjekkiske We Are Domi HER.

RESULTAT

Her er poengoversikten over hva teamet i ESC Norge håper at resultatet blir i den første semifinalen.

PLASSERINGLANDPOENG
1SVERIGE80
2FINLAND70
3POLEN70
4SERBIA66
5TSJEKKIA66
6ESTLAND62
7ROMANIA57
8KYPROS51
9SAN MARINO43
10 AUSTRALIA43
11ISRAEL43
12IRLAND41
13MONTENEGRO41
14NORD-MAKEDONIA38
15MALTA37
16ASERBAJDSJAN32
17GEORGIA32
18BELGIA32

Gratulerer så mye til Cornelia Jakobs og Sverige med seier i vår avstemning! Vi gratulerer også Finland, Polen, Serbia, Tsjekkia, Estland, Romania, Kypros, San Marino og Australia med finaleplassene. Israel glipper akkurat finaleplass fordi Australia sanket en 8-er mer fra teamet. Er du enig med oss i våre vurderinger?

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien