Siste låt i årets UMK-heat er sluppet

Mikael Gabriel X Nublu - Foto: Nelli Kenttä/YLE

YLE har nå presentert alle de syv låtene som skal delta i årets finske utvelgelse UMK. Her presenteres den syvende og siste låten som skal være med å konkurrere om å bli Finlands representant i årets Eurovision Song Contest i Sverige i mai.

Dagens artister og låt er Mikael Gabriel x nublu med Vox populi. Låten er skrevet av Mikael Gabriel, ANI, Omar Aberkane, Elias Hjel, Heviteemu, Jukka Immonen, Ki-RO & Nublu.

UMK-redaksjonen om låta:

«Mikael Gabriel og nublu stiller i UMK som en duo med en låt som sikkert vil overraske mange. Deres tidligere samarbeid var rapdrevet, men denne gangen er sangen en helt unik kombinasjon av dance, punky rock og moderne hyperpop. Kronen på verket er et uunngåelig fengende refreng, som vil sette seg fast første gang du hører det».

Mikael Gabriel

Mikael Kristian Gabriel Sohlman, profesjonelt kjent som Mikael Gabriel eller MG, er en finsk rapper fra Helsinki. Han har gitt ut seks soloalbum hvorav debutalbumet Pohjosen poika ble godt mottatt, og singlene på albumet hans Versus fra 2015 slo streamingrekorder allerede før albumet ble offisielt gitt ut.

Samtidig har han jobbet sammen med mange kjente finske artister, bl. a. Robin Packalen som deltok i UMK i fjor. Gabriel har deltatt i den finske versjonen av «Hver gang vi møtes» – «Vain elämää», han har spilt i filmer og vært dommer i X-faktor. Nå bor han i Oslo sammen med Triana Iglesias.

nublu

Markkus Pulk, profesjonelt kjent som nublu, er en estisk rapper fra Keila, rett utenfor Tallinn. nublu ga ut sitt første album Café Kosmos i 2020, og ble Estlands største artist og rapfenomen da han samme år ble kåret til Årets Hip-Hop/Rap/R&B-artist.

Samarbeidet

Samarbeidet mellom Gabriel og nublu startet i 2020 med låten Universum, og ble raskt en av Finland og Estlands mest avspilte låter på Spotify. Gabriel og nublu fant hverandre gjennom sosiale medier. Gabriel hadde hørt om nublu, men visste ikke noe om estisk rapmusikk. Gabriel innrømmer at han hadde visse fordommer, men å høre nublus materiale gjorde de til skamme.

Vox populi

Mikael Gabriel x nublus UMK-bidrag heter Vox Populi. Sangen handler om hvordan det noen ganger er vanskelig å vite hva som er sant og hva som ikke er sant i polariserte, offentlige fora. Ifølge artistene er sangen ekstremt aktuell i dagens verden, som er fylt med populisme og folk som i det uendelige spyr ut om sine egne sannheter.

«Teksten tar for seg politiske og kulturelle skillelinjer, og sier at selv om vi alle har rett til våre egne meninger, gjør det dem ikke nødvendigvis sanne. Alle kan bruke stemmen sin, men samtidig bør du også huske på at du blir dømt uansett.»

Mikael Gabriel om Vox Populi

Låtene som er sluppet

Bidragene som skal delta i UMK 2024 har blitt offentliggjort klokken 23:00 i løpet av forrige og denne uken. Her er en liste over alle bidragene –

  • Cyan Kicks – Dancing With Demons – les om den HER
  • Sexmane – Mania – les om den HER
  • Sara Siipola – Paskana – les om den HER
  • Jesse Markin – Glow – les om den HER
  • Windows95man – No Rules! – les om den HER
  • Sini Sabotage – Kuori mua – les om den HER
  • Mikael Gabriel & Nublu – Vox populi

Følg med her på ESC Norge for flere nyheter om Uuden Musiikin Kilpailu (UMK)

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien